Miercuri 20 Februarie 2019, Actualizat acum 50 zile 12:00 am

 

Peste 1.400 de amenzi aplicate de polițiștii suceveni în ultimele zile

În perioada 02.07 -08.07.2018, poliţiştii suceveni au acţionat zilnic pentru pentru prevenirea şi descurajarea faptelor antisociale, dar şi pentru a asigura o intervenţie promptă la orice eveniment. Urmare a activităților desfășurate și a măsurilor dispuse, nu au fost înregistrate acte grave de tulburare a ordinii și liniștii publice şi nici evenimente cu impact negativ asupra siguranței cetăţenilor.

like facebook, suceava, news, stiriPentru prevenirea şi descurajarea faptelor antisociale şi pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice, la nivelul judeţului au acţionat, zilnic, 70 de patrule de menţinere a ordinii şi liniştii publice. S-a asigurat intervenția la 389 de evenimente, 297 dintre acestea fiind semnalate prin SNUAU 112 şi au fost constatate 216 infracțiuni.

De asemenea, în această perioadă, au acţionat zilnic 10 autospeciale radar pentru monitorizarea traficului rutier şi creşterea gradului de siguranţă pe drumurile publice. Poliţiştii au reținut 125 de permise de conducere (6 pentru alcool, 30 pentru viteză excesivă și 89 pentru depășiri neregulamentare și alte abateri) şi au retras 12 certificate de înmatriculare.
Acţiunile desfăşurate de poliţiştii suceveni au vizat în special prevenirea producerii unor accidente şi blocaje rutiere pe principalele artere de circulaţie, datorate creşterii valorilor de trafic, în special în cadrul „turismului de weekend şi turismului sezonier”, nerespectării regulilor de circulaţie de către unii participanţi la trafic şi neadaptării conduitei conducătorilor auto la condiţiile de trafic.

Au fost aplicate 1429 de sancțiuni contravenționale. Cele mai multe (1271) au fost aplicate la regimul rutier, 135 pentru acte de tulburare a ordinii și liniștii publice, iar 23 pentru fapte de altă natură. Valoarea sancţiunilor aplicate a fost de 598.765 lei. De asemenea, au fost confiscate bunuri în valoare de 4.060 lei, fiind indisponibilizate şi bunuri în valoare de 1.000.

Urmare a intensificării activităţilor de patrulare, a activităţilor investigative desfăşurate şi a prezenţei sporite în teren a poliţiştilor, au fost prinşi în flagrant 19 autori de infracţiuni, fiind dispuse măsuri preventive faţă de 27 persoane.
În aceeaşi perioadă au fost depistate 3 persoane urmărite la nivel naţional.
Având în vedere evenimentele preconizate şi situaţia operativă înregistrată în anii trecuţi, poliţiştii vor acţiona în continuare pentru apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale persoanei, a proprietăţii private şi publice, prevenirea şi descoperirea infracţiunilor, precum şi pentru adoptarea celor mai eficiente măsuri pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică.

loading...

Loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Peste 1.400 de amenzi aplicate de polițiștii suceveni în ultimele zile | Moldova24

Lăsați un comentariu

*