Vineri 26 Aprilie 2024, Actualizat acum 116 zile 12:00 am

FOTO Povestea clădirii construite în mijlocul pustietăţii, unde nu există apă, canalizare şi curent electric, în care statul a pompat 2,5 milioane de lei

Foto: Adevarul/ Danut Zuzeac

Ministerul Educaţiei a investit 2,5 milioane de lei într-o clădire construită pe un deal unde nu există apă, canalizare sau curent. Proiectul a fost realizat în proporţie de 30%, însă nu va fi finalizat prea curând.

like facebook, suceava, news, stiriCasa Corpului Didactic este o clădire construită pe un vârf de deal, la câţiva kilometri de municipiul Suceava, unde nu există apă, canalizare şi curent electric, scrie Adevarul. Proiectul a fost abandonat mai mulţi ani de zile de către Ministerul Educaţiei, însă toamna trecută a mai fost alocată suma de 100.000 de euro. Clădirea este realizată în proporţie de 30%, aici fiind investită până în prezent suma de 2,5 milioane de lei. În continuare nu a fost găsită nicio soluţie în ceea ce priveşte racordarea la apă, canalizarea şi curent electric. În anul 2010, în vremea când inspector general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava era Petru Carcalete, a fost aprobat un proiect de ridicare a unei noi Case a corpului didactic (CCD) pe un deal din comuna suceveană Şcheia.

Teoretic se află la o distanţă de aproximativ 6 kilometri de oraş, dar practic este vorba despre într-o zonă pustie, fără drum de acces şi fără utilităţi. Lucrările de la viitorul sediul al CCD Suceava bat pasul pe loc, chiar dacă Ministerul Educaţiei a promis în ultimii ani că va aloca diverse sume de bani pentru continuarea investiţiei. Clădirea CCD trebuia să fie finalizată în toamna lui 2015, dar în prezent, sediul din Şcheia înseamnă scheletul unei clădiri, o haită de câini şi un cioban care plimbă oile prin zonă. În zona respectivă, fostul inspector şcolar general Petru Carcalete şi adjunctul său, Vasile Monacu, au suprafeţe mari de teren.

Citeste mai mult: adev.ro/p7oo4v


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. FOTO Povestea clădirii construite în mijlocul pustietăţii, unde nu există apă, canalizare şi curent electric, în care statul a pompat 2,5 milioane de lei | Moldova24

Lăsați un comentariu

*