Miercuri 20 Februarie 2019, Actualizat acum 50 zile 12:00 am

 

Un tânăr a tâlhărit o femeie și a supus-o la chinuri groaznice. Cum a fost pedepsit

Un tânăr, în vârstă de 19 ani, a fost condamnat de Tribunalul Suceava, pentru tâlhărie calificată și tentativă de viol săvârșite în 2014, când era minor.

Vasile Vlăduț Pușcașu va fi internat într-un centru de detenție pe o durată de trei ani și patru luni. Totodată, el va trebui să plătească 48.000 de lei despăgubiri civile, din care 8.000 de lei daune materiale și 40.000 de lei daune morale.

Decizia nu este definitivă.

Potrivit procurorilor, Vasile Vlăduț Pușcașu, din comuna Arbore, a mers pe 17 mai 2014 la Milișăuți, cu o mașină, la locuința unei femei de 70 de ani.

Tânărul a pătruns pe poartă în curtea locuinței victimei, de pe o stivă cu balast a luat asupra lui un leaț (o bucată de scândură cu o lungime totală de aproximativ 50 cm) după care a pătruns în interiorul locuinței pe ușa de acces ce era întredeschisă.

Ajuns în interior, a căutat prin încăperi de unde a găsit și sustras o bluză de damă de culoare neagră, câteva pungi conținând făină precum și două pixuri ce se aflau pe un televizor. A pus bunurile într-o sacoșă după care, prin holul imobilului a ajuns în bucătărie. Aici, după îndelungi căutări a găsit în sertarul unui dulap suma de 700 lei pe care a furat-o.

În momentul în care voia să plece a fost surprins de către victimă, iar ca să scape tânărul a lovit-o de mai multe ori în zona feței, aceasta căzând la sol, în bucătărie.

„Inculpatul a continuat să mai lovească victima de câteva ori, i-a aplicat lovituri cu electroșocul lanternei după care, profitând de poziția în care se afla și lipsa ei de apărare a încercat să întrețină relații sexuale cu aceasta, lucru care nu s-a întâmplat datorită lipsei erecției.  Apoi inculpatul a recurs la un gest obscen introducând în vaginul victimei obiectul vulnerant pe care îl luase din curtea locuinței, în timp ce cu o mână îi obtura căile respiratorii pentru a nu țipa, cauzând astfel în scurt timp decesul victimei”, susțin procurorii.

Potrivit concluziilor raportului medico-legal de necropsie, moartea victimei a fost violentă, s-a datorat asfixiei mecanice prin strangulare, sufocare; leziunile de violenţă constatate necroptic s-au putut produce prin: cele din regiunea peerionozonală şi masetero-mandibulară prin comprimare cu mâna; cele din regiunea cervicală, prin comprimarea gâtului cu laţ din material textil moale; cele abdominale posibil prin acţiunea curentului electric – posibil aparat electroşoc; leziunile anale şi vaginale au putut fi produse în condiţiile unei posibile agresiuni sexuale; restul leziunilor prin lovire cu şi de corpuri dure şi cu corp alungit.

Inițial, tânărul a încercat să dea vina pe altcineva pentru comiterea faptei, respectiv pe Vasile Mădălin Paşcu, care a și fost arestat preventiv pentru omor de pe 25 mai şi până pe 6 august 2014.  Atunci, Vlăduț Pașcu şi-a schimbat declaraţiile date, iar Paşcu a fost pus în libertate.

Pe 30 martie 2016, Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a dispus clasarea cauzei în ceea ce-l priveşte pe Vasile Mădălin Paşcu, singurul cercetat în dosar rămânând Vasile Vlăduţ Puşcaşu.

loading...

Loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Tânărul judecat pentru că ar fi tâlhărit și ucis în chinuri groaznice o bătrână, achitat de instanță | SuceavaNews.ro

Lăsați un comentariu

*