Vineri 26 Aprilie 2024, Actualizat acum 116 zile 12:00 am

Un violator de 26 de ani, arestat după ce a furat o mașină, a condus beat și fără permis și a făcut și accident

Un tânăr de 26 de ani, care a fost eliberat anul trecut din închisoare, unde a ispășit o pedeapsă pentru viol, a fost arestat preventiv după ce a furat o mașină, a condus-o beat și fără permis și a produs și un accidentu rutier.

La data de 26 februarie 2018, procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de Vasile Ionuț Oprișan, din comuna Stroieşti, pentru săvârşirea infracțiunilor de:  furt calificat, conducerea unui vehicul fără permis de conducere, dar și sub influența alcoolului.

Procurorii arată că în noaptea de 22/23 februarie 2018, în jurul orei 02:54, a sustras autoturismul marca Nissan Micra, , aparţinând persoanei vătămate C.A.I., care era parcat în parcarea din spatele unui bloc de pe B-dul. Bucovina din oraşul Gura Humorului şi ulterior l-a condus pe drumurile publice, fără permis de conducere, şi având o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, pe străzile din oraşul Gura Humorului şi apoi pe D.N. 17, în direcţia mun. Suceava până la sensul giratoriu de pe raza comunei Păltinoasa şi apoi înapoi spre or. Gura Humorului până la km 222 + 800 m, unde, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, a provocat un accident rutier prin pătrunderea pe contrasens şi ieşirea de pe partea carosabilă, avariind şi abandonând ulterior autoturismul.

La data de 27 februarie, instanța a decis arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile.

La baza propunerii de arestare preventivă a stat starea de pericol deosebită creată pentru siguranţa circulaţiei pe drumurile publice prin săvârşirea infracţiunilor la regimul rutier, materializată în producerea unui accident rutier prin pătrunderea pe contrasens şi ieşirea de pe partea carosabilă în condiţiile în care şoseaua era în linie dreapta, doar şansa făcând ca urmările faptelor inculpatului să nu fie mult mai grave şi faptul că inculpatul este recidivist, suferind o condamnare de 6 ani închisoare pentru săvârşirea unei infracţiuni de viol, fiind liberat condiţionat la data de 21.09.2017 cu un rest de pedeapsă de 392 zile. Magistraţii Judecătoriei Gura Humorului au admis cererea procurorului de caz şi au dispus emiterea unui mandat de arestare pe numele inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile. Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea unei măsuri preventive reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, susțin procurorii.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Un violator de 26 de ani, arestat după ce a furat o mașină, a condus beat și fără permis și a făcut și accident | Moldova24

Lăsați un comentariu

*