Vineri 26 Aprilie 2024, Actualizat acum 116 zile 12:00 am

Lipsă de procurori la Parchetele sucevene. Și numărul grefierilor este insuficient, chiar dacă schema este completă

Parchetele sucevene se confruntă în continuare cu o lipsă de procurori, deși situația s-a mai redresat față de anii precedenți. Potrivit unei informări a Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, din punct de vedere al resurselor umane, schemele de procurori au început să se completeze în cursul anilor 2015, 2016, 2017.  Astfel, la sfârşitul anului 2017, din schema totală de 48 posturi erau ocupate 41 posturi.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a funcţionat cu 11 procurori în cea mai mare parte a anului, dintr-o schemă de 14, Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava cu 8 procurori din 11, Parchetul de pe lângă Judecătoria Fălticeni cu 5 procurori din 5, Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi cu 6 procurori din 7, Parchetul de pe lângă Judecătoria C-lung Moldovenesc cu 2 procurori din 4, Parchetul de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei cu 2 procurori din 3 şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Gura Humorului cu 4 procurori dintr-o schemă de 4 procurori, cu precizarea că la data de 31.12.2017 au rămas vacante 7 posturi.

„În ceea ce priveşte numărul grefierilor, acesta este insuficient, chiar dacă schema este completă. La nivelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava se află şi compartimentul economic şi administrativ, funcţionând cu 1 manager economic, 2 economişti şi un administrator”, se precizează în informare.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, prin raportare la organizarea administrativ teritorială, deserveşte o populaţie de 688.435 locuitori repartizaţi în 5 municipii, 11 oraşe şi 87 comune, activitatea fiind desfăşurată prin unitatea proprie şi prin cele 6 unităţi de parchet aflate în subordine, astfel: Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava – 1 municipiu, 2 oraşe, 22 comune, Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi – 1 municipiu, 5 oraşe, 27 comune,  Parchetul de pe lângă Judecătoria C-lung Moldovenesc – 1 municipiu, 10 comune, Parchetul de pe lângă Judecătoria Fălticeni – 1 municipiu, 1 oraş, 18 comune, Parchetul de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei – 1 municipiu, 1 oraş, 18 comune și
Parchetul de pe lângă Judecătoria Gura Humorului – 2 oraşe, 10 comune.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Lipsă de procurori la Parchetele sucevene. Și numărul grefierilor este insuficient, chiar dacă schema este completă | Moldova24

Lăsați un comentariu

*