Sâmbătă 27 Aprilie 2024, Actualizat acum 117 zile 12:00 am

27 de hotărâri adoptate de consilii locale și dispoziții emise primari, considerate nelegale

În anul 2017 au fost contestate la instanța de contencios administrativ un număr de 27 acte administrative, potrivit unei informări a Instituției Prefectului.  Dintre acestea, 18 hotărâri au fost adoptate de consilii locale, iar 9 dispoziții emise de primari.

„Principalele aspecte care au determinat considerarea nelegală a actelor verificate se referă la nerespectarea prevederilor legale în vigoare nerespectarea normelor de tehnică legislativă pentru elaborarea actelor normative”, transmite Instituția Prefectului.

În anul 2017 au fost întocmite şi supuse analizei Comisiei judeţene de fond funciar Suceava, un număr de 96 informări, pe probleme punctuale.

Comisia de atribuire de denumiri județeană Suceava, constituită prin ordin al prefectului, a sesizat că au fost emise un număr de 6 avize favorabile, pentru proiecte de hotărâri ale consiliilor locale din judeţul Suceava, având ca obiect atribuiri sau schimbări denumiri.

Tot în aplicarea legilor fondului funciar, în anul 2017 au fost emise un număr de 61 ordine prin care s-a constituit dreptul de proprietate şi au fost verificate în vederea avizării de către prefect, un număr de 810 documentaţii înaintate de OCPI Suceava, în vederea emiterii titlului de proprietate pentru terenuri solicitate de proprietarii sau moştenitorii acestora. Au fost realizate 3 instruiri ale primarilor şi secretarilor unităţilor administrativ teritoriale din judeţ, în calitatea lor de preşedinţi şi secretari ai comisiilor locale de fond funciar.
În cele 12 ședințe, Comisia Județeană de Fond Funciar Suceava a adoptat un număr de 479 hotărâri pentru validarea unei suprafețe totale de 242,96 ha., din care 229,98 ha. pentru teren forestier.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*