Vineri 26 Aprilie 2024, Actualizat acum 116 zile 12:00 am

Ion Lungu: Partea elveţiană ne-a aprobat să cumpărăm 5 microbuze electrice noi

Municipalitatea suceveană va cumpăra cinci microbuze electrice noi, până la jumătatea acestui an, după ce a economisit 900.000 de franci elveţieni. Acestea vor circula, potrivit primarului Ion Lungu, pe străzile înguste din cartierele Burdujeni-sat şi Iţcani, intrând în dotarea societății de Transport Public Local (TPL).

„Partea elveţiană ne-a aprobat să cumpărăm 5 microbuze electrice noi. Suma pe care am economisit-o este 900.000 de franci elveţieni, va urma o licitaţie, la care cred vom obţine un preţ mai mic”, a declarat Lungu.

Banii au fost economisiți din finanţarea din cadrul Programului de cooperare româno-elveţian, „Electromobilitate-vehicule electrice pentru o municipalitate verde”. Este vorba despre un proiect de 3,11 milioane de franci elveţieni.

Proiectul prevede achiziţionarea a 11 autovehicule electrice, două furgonete electrice, o automăturătoare electrică, o autocisternă electrică şi 10 biciclete electrice, dar și amenajarea a 56 de locuri de parcare destinate vehiculelor electrice, şi înfiinţarea a 28 de puncte de încărcare a acumulatorilor.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*