Vineri 26 Aprilie 2024, Actualizat acum 116 zile 12:00 am

Vezi care sunt prioritățile conducerii Primăriei Suceava pentru anul 2018!

Consilierii locali ai Sucevei vor dezbate, în ședința de Consiliu Local de pe 25 ianuarie, bugetul municipiului. Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat că anul acesta bugetul este destul de limitat pentru că se pierd niște bani din cotele din impozitul pe venit.

În primul rând trebuie să ne asigurăm funcţionarea, iar în cel de al doilea rând să finalizăm investiţiile începute”, a spus Lungu.

El a prezentat și prioritățile Primăriei Suceava pentru 2018. Printre acestea se numără depunerea proiectelor municipiului în cadrul Programului Operaţional Regional (POR) 2014-2020, inclusiv a celui de achiziţionare a 40 de autobuze electrice,  înaintarea proiectului de reabilitare termică a sediului Primăriei, depunerea proiectului de reabilitarea a sistemului de termoficare prin Programul Operaţional Infrastractură Mare (POIM), finalizarea implementării proiectelor cu finanţare eleveţiană nerambursabilă; încheierea lucrărilor de amenajare a străzilor şi parcărilor, cât şi celor de amenajare a sistemului de iluminat din cartierul „Europa”, introducerea utilităţilor la blocurile ANL nou construite în „Zona Metro”.

Totodată, edilul are în vedere continuarea intervenţiilor sistate pe timp de iarnă la străzile Mihail Sadoveanu, Bogdan Vodă, Lev Tolstoi, Vasile Bumbac şi Traian Ţăranu.

Printre obiectise se numără și realizarea studiului de circulaţie şi de fluidizarea traficului în zona comercială din Lunca Sucevei, cu aplicarea acestuia până la Paște,  continuarea demersurilor de amenajare a unei rute ocolitoare şi construirea podului nou peste râul Suceava, reabilitarea momentului ecvestru al domnitorului Ştefan cel Mare,  realizarea monumentului Marii Uniri, începerea efectivă a lucrărilor de extindere a reţelelor de alimentare cu gaze naturale a cartierului Burdujeni-sat, finalizarea modernizării Pieţei agroalimentare Burdujeni,  introducerea încălzirii centralizate în Piaţa agraolimentară  centrală, modernizarea ştrandului Iţcani, realizarea proiectului tehnic pentru construirea Sălii polivalente, finalizarea şi aprobarea Planului Urbanistic General, transferarea Parcului Şipote şi Pădurii Zamca în administrarea autorităţilor locale, finalizarea licitaţiei de delegare prin concesionare a serviciului de salubritate menajeră și organizarea evenimentelor privind marcarea a 630 de ani de la atestarea documentară a orașului.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*