Sâmbătă 27 Aprilie 2024, Actualizat acum 117 zile 12:00 am

Un sucevean a fost prins de șase ori fără permis la volan. Acum a fost arestat

Un bărbat  de 28 de ani, din comuna Stroiești, a fost prins de șase ori la volanul unei mașini, fără permis de conducere, iar o dată era și băut.

Este vorba despre Laurențiu Pleșca, pentru care magistrații Judecătoriei Suceava au dispus, marți, arestarea preventivă pentru 30 de zile.

 

În august a.c., tânărul, aflat sub influența alcoolului, a ajuns cu mașina într-un gard. Când au ajuns polițiștii, autoturismul avea avarii, iar proprietarul era la locul accidentului.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Deoarece atât pe timpul deplasării spre spital, cât și în incinta unității medicale a avut un comportament agresiv verbal la adresa polițiștilor și a personalului medical, bărbatul a fost imobilizat.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.

„În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului” și „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural. Totodată, pentru proferarea de injurii, expresii jignitoare și amenințări, bărbatul de 28 de ani a fost sancționat contravențional conform Legii nr.61/1991 republicată, cu amendă în cuantum de 1.000 lei”, se arăta atunci într-un comunicat al Poliției Suceava.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Un sucevean a fost prins de șase ori fără permis la volan. Acum a fost arestat | Moldova24

Lăsați un comentariu

*