Sâmbătă 27 Aprilie 2024, Actualizat acum 117 zile 12:00 am

Primarul din Siret: Ministerul Dezvoltării ne-a respins de la finanțare două proiecte de reabilitare a străzilor din lipsă de fonduri

Ministerul Dezvoltării Regionale Administrației Publice și Fondurilor Europene a respins de la finanțare două proiecte care vizau reabilitarea unor străzi din orașul Siret.

Potrivit primarului Adrian Popoiu, Ministerul a motivat că nu sunt fonduri.

Ministerul Dezvoltării Regionale Administrației Publice și Fondurilor Europene ne-a respins de la finanțare două proiecte care vizau reabilitarea următoarelor străzi: DJ 291A Pădureni – Mânăstioara, Sucevei, 28 Noiembrie, Tudor Flondor, Rogojeștilor, Pinului, Negostinei, Slivestru Iaricevschi, Teodor Stefanelli, Anton Pann. Proiectele sunt bune dar nu s-au găsit fonduri pentru finanțarea lor. Pentru DJ 291A vom depune în scurt timp un proiect pe fonduri europene. Din păcate nu am putut include și celelalte străzi deoarece nu corespund cerințelor programului. Vom insista însă cu aceste proiecte”, a precizat edilul din Siret.

Potrivit primarului, în perioada 2007-2013 orașele mici nu au beneficiat de finanțări europene pentru reabilitarea drumurilor iar in perioada 2014-2020 finanțarea pentru drumuri este foarte restrictivă și poate fi făcută doar în cadrul unor proiecte integrate care vizează mobilitatea urbană.

„În aceste condiții consider ca programele naționale trebuiau să compenseze aceste lipsuri și să finanțeze în principal infrastructura rutieră a orașelor mici. În acest an prin PNDL s-au alocat peste 5 miliarde de euro dar reabilitarea străzilor nu s-a numărat printre obiectivele prioritare. În plus sumele s-au alocat mai ales pe criterii politice”, se arată revoltat edilul.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*