Vineri 26 Aprilie 2024, Actualizat acum 116 zile 12:00 am

Polițist cercetat pentru mai multe infracțiuni după ce s-a dat de partea infractorilor. Vezi ce a făcut!

Un polițist din cadrul structurilor poliției judiciare este cercetat de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni pentru trei infracțiuni. B.A.B. este acuzat de  săvârşirea a trei infracţiuni de favorizarea făptuitorului, două infracţiuni de fals intelectual şi două infracţiuni de uz de fals.

Luni, 11 septembrie, polițistul a fost pus sub control judiciar.

Potrivit anchetatorilor, în cursul lunii mai 2017, a întocmit o declarație a unei persoane vătămate cu informații neadevărate. Practic, el a „atestat fapte necorespunzătoare adevărului, respectiv că persoana vătămată din cauza penală pe care o instrumenta s-a prezentat în faţa sa şi şi-a retras plângerea penală prealabilă formulată împotriva a trei persoane pentru infracţiunea de lovire şi alte violenţe, determinând o altă persoană, rudă cu persoana vătămată, să semneze această declaraţie, prin imitarea semnăturii persoanei vătămate”.

Înscrisul a fost depus la dosarul penal înaintat procurorului cu propunere de clasare ca urmare a retragerii plângerii prealabile, prin fapta comisă fiind împiedicate şi îngreunate cercetările faţă de persoanele împotriva cărora a fost formulată plângerea penală prealabilă.

Pentru a-şi construi o apărare în cauza în care era cercetat pentru faptele anterior descrise, lucrătorul de poliţie judiciară a mai falsificat un înscris denumit „Proces verbal”, pe care l-a depus la dosarul în care era vizat de cercetări.

„Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea unei măsuri preventive reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, transmit procurorii.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Polițist cercetat pentru mai multe infracțiuni după ce s-a dat de partea infractorilor. Vezi ce a făcut! | Moldova24

Lăsați un comentariu

*