Vineri 26 Aprilie 2024, Actualizat acum 116 zile 12:00 am

Plăți nelegale la Direcția de Drumuri și Poduri, descoperite de Camera de Conturi Suceava. Vezi pentru ce!

La Direcția Județeană de Drumuri și Poduri s-au efectuat plăți nelegale pentru straturi bituminoase foarte subțiri. Cel puțin asta reiese dintr-un raport al Camerei de Conturi Suceava după auditul financiar asupra conturilor de execuţie bugetară de la Consiliul Judeţean Suceava.

Potrivit Camerei de Conturi, în 2015 pe drumurile judeţene s-au făcut lucrări de întreţineri şi  reparaţii în valoare de aproximativ 1,89 de milioane de lei, iar în 2016, în valoare de aproximativ 4,56 de milioane de lei.

Măsurătorile au arătat că au fost dublate suprafeţele efective de teren calculate în metri pătraţi pe care a fost aplicat tratamentul în straturi bituminoase foarte subţiri, iar  în caietul de sarcini nu sunt aduse precizări privind grosimea straturilor sau numărul de straturi care urmează a fi executate.

În anul 2015 suma decontată nelegal aferentă situaţiilor de lucrări este de 909.499 de lei, la care se adaugă 204.810 lei majorări de întârziere calculate până la data auditului financiar. În 2016, suma reprezentând plăţi nelegale este de circa 2,19 milioane de lei, cu majori de întârziere de 173.578 de lei.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Plăți nelegale la Direcția de Drumuri și Poduri, descoperite de Camera de Conturi Suceava. Vezi pentru ce! | Moldova24

Lăsați un comentariu

*