Sâmbătă 23 Iunie 2018, Actualizat acum 173 zile 12:00 am

 

Flutur: Numărul turiștilor români care au vizitat județul Suceava în primele 6 luni ale anului 2017 a crescut cu 18,8% față de aceeași perioadă a anului trecut

În primele 6 luni ale anului 2017 a crescut numărul de turiști cazați în structurile de primire turistică din județul Suceava și numărul de înnoptări ale turiștilor. Cel puțin asta susține președintele Consiliului Județean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur, potrivit statisticilor de la nivelul județului.

160.000 de turiști s-au cazat în unitățile de cazare turistică din județul Suceava în primele 6 luni ale anului 2017, mai mulți cu 18,2% față de aceeași perioadă a anului 2016.  A crescut și numărul turiștilor străini cazați în județul Suceava, de la 17.825 turiști străini cazați în 2016 la 20.332 turiști străini în 2017, creșterea procentuală fiind de 14,1%.

„Numărul turiștilor români care au vizitat județul Suceava în primele 6 luni ale anului 2017 a crescut cu 18,8% față de aceeași perioadă a anului trecut. În prima jumătate a anului 2017, cei mai mulți turiști s-au cazat în municipiul Suceava (29,3% din numărul total al sosirilor), urmând în ordine stațiunile turistice Gura Humorului (18,5%) și Vatra Dornei (13,2%), localitățile Șcheia (5,6%) și Rădăuți (4,5%), stațiunile turistice Sucevița (3,9%) și Câmpulung Moldovenesc (3,7%), localitățile Fălticeni (2,4%), Dorna-Arini (2,3%), Mănăstirea Humorului (1,7%), Cacica (1,6%), Dorna Candrenilor (1,6%), Vama (1,2%), Sadova (1,1%), Cârlibaba (1,0%), Putna, Mălini, Pojorâta, Vatra Moldoviței, Șaru Dornei etc”, susține Flutur.

Numărul de înnoptări în structurile de cazare turistică în primele 6 luni ale anului 2017 a fost de 289.629, mai mare cu 4,6% față de aceeași perioadă a anului 2016.
A crescut și numărul de înnoptări ale turiștilor străini, în primele 6 luni ale anului 2017 înregistrându-se o creștere cu 4,1% (peste 1.300 de înnoptări) față de aceeași perioadă a anului 2016.
La turiștii români, numărul de înnoptări în prima jumătate a anului 2017 a crescut cu 4,6% față de aceeași perioadă a anului trecut.

În prima jumătate a anului 2017, cele mai multe înnoptări ale turiștilor s-au înregistrat în municipiul Suceava (23,6% din numărul total al înnoptărilor), urmat în ordine de stațiunile turistice Vatra Dornei (16,9%) și Gura Humorului (16,1%), localitățile Șcheia (5,2%) și Rădăuți (4,3%), stațiunile turistice Câmpulung Moldovenesc (4,0%) și Sucevița (3,6%), localitățile Dorna-Arini (2,3%), Mănăstirea Humorului (2,3%), Dorna Candrenilor (2,2%), Fălticeni (2,1%), Vama (1,8%), Cacica (1,7%), Cârlibaba, Mălini, Sadova, Putna, Pojorâta etc.

„Avem în vedere intensificarea acțiunilor de promovare turistica a judetului Suceava si a Bucovinei astfel încât aceste cifre sa fie îmbunătățite în perioada următoare. Evenimentele organizate in a doua jumătate a anului vor face ca datele statistice sa fie clar peste cele din prima parte a anului”, specifică șeful județului.

loading...

Loading...

3 Comentarii

 1. Maria_Loghin-Burdujeni says:

  Domnu’ Flutur face doar ce ştie să facă: se îmbracă intr-un costum care sugerează vag adevarata sa profesie ,sporadic mai imbracă şi o “ie bărbătească bucovineana” – un fel de rubaşkă de lautar ukrainean,vreo bunda ,mai mult sau mai putin sterpelita,apoi ne face comunicari de maestru de ceremonie,de vătajel sau de majordom,după caz… Au fost – ţineti-vă bine – in jur de 20.333 turişti străini in judeţul său, Herzoghtum Bukowina!
  El nu are altă treabă,contorizează,face festivaluri,face confuzii ( de exemplu,intre emigraţia economică si diaspora…),increţeşte fruntea,iarşi Bukowina,iarăşi oameni buni si cinstiţi gospodari,dupa un tipic al nunţilor de altădată de la Comăneşti-Botoşana,cu şoferi de TIR,pădurari si manipulanţi (cine ştie cunoaşte…),deci un suucces,mai este puţin si dăm clasa Austriei cu pârtia de la Câmpulung,numa’ s-o dea gata domnul Mihaita Negura,el stie cum…
  Timp in care judeţul acesta (totuşi, nu este judeţul Bukowina ci judeţul Suceava…) ramâne in siajul celor doua judeţe traditionale,Vaslui si Botosani,care inca de pe vremea lui Decebal trăiau dintr-o forma de beţie continuată,de la Sf. Dumitru la Paşte,când se termină vinul si se bea pe datorie la birt până la noua recoltă,care fac focul cu tizâc şi mobilă din lemn de soreancă…
  Căci ăsta este job-ul unui prim secretar al CJ al PDL,astăzi şi mâine,să facă vestiri si să transforme economia in festivaluri si nunţi si petreceri si hai sau marş in Bukowina! Şi să craciun şi să paşte boule iarbă verde şi veniţi inapoi, voi diasporeni scăpaţi din belciuge,că incepe un nou festival,vor fi mici, va fi si bere,care cum vă place,avem si rockcastle,numa’ veniţi măcar să ne facem o poză pentru noua ediţie a ZORI NOI…
  Căci,domnu’ Ghiţă a lu’ Flutur,hai să socotim: cei 23.333 turişti străini,neşte nababi,desigur,care nu sunt ei turişti din Ukraina sau R. Moldova,nici vorba,sunt americani putrezi de bogati,nemţălăi dintre aceia cărora le-a drişcuit Flutur faţada la case acum 1000 de ani,deci au venit ei mai multi cu cca nu-ştiu-cât şi,iaca,au cheltuit fiecare câte 100 (una sută) euro! Pe ce ? Pe mici,pe bere Pischwasser,pe imitaţii de catrinţe scoase la imprimantă,pe cofe si doniţe cu doagele si cu cercurile lipite cu cuiuţe dar şi cu scuipat,pe pliantele imbecile făcute de oastea lui Flutur… Iese cam 2.333.300 euro…Din care profitul reprezintă ,să zicem,cam 10%,cam cât parandărătul in vremuri de restrişte,cu DNA-ul pe cap!Sa fie ,acolo,un 200.000 de euro…
  Să fi cheltuit mai mult? Cam cât? 200 de euro? Dar dacă nu au cheltuit nice atâta,adică mai putin de 100 per capita de bucovinean,cum ar zice alt fost prim-secretar,viclean copil de cassă? Frumos ciubuc pentru judeţul Bukowina,domnu’ Flutur,bun vătăjel,bun maestru de ceremonii avem!
  Insă si alegătorii din zona de munte,de şes sau de bahnă, trebe felicitati,deoarece si ei o ţin danga-langa tot intr-un festival,intr-o desfătare specific bucovineană,cu mult rachiu si mult dihor! Iaca aşa o să se facă singură alimentarea cu gaz de la fasole a mun’cipiului Vatra Dornei,partea a doua si ultima din soseaua de centură ( unde,in viitorul nu prea indepartat, se va face si o statuie a lui Flutur cu casca pe cap,increţind fruntea si aratând cu degetul in zare,ca un fel de sâc-sâc facut tuturor bandiţilor din guvernele ciumei roşii care finanţeaza centurile…) precum si alte obiective strategice incepute de alţii si pentru care,desigur,domnul Flutur ar avea nevoie de inca 3,14 mandate!
  Dar, la aşa mulţi bani obtinuţi din chindiile si strigările si dezmăţurile organizate de dumnealui se potrivesc mult mai bine – chiar ar trebui puse pe o placă de scândură de fag,la intrarea in judeţul Bukowina! – versurile renumitei barde flutureşti,doamna Maria Loghin-Suceava,care acuma nu mai scrie deoarece s-a pensionat anticipat,pe caz de boala,din repausata industrie a judetului… Deci:
  In frumoasa Bucovină
  Cu aroma de slanină
  De vin fiert si de jumari
  Vin români de peste mări si ţări.
  Si in prag de sarbatoare
  Vreau sa va fac o urare
  Sa va luminati la minte
  Ca Nehifor nu-i cuminte.
  Suceveni sa nu uitati
  Pe Flutur sa il votati.
  Numai el este salvarea
  Sufletul si alinarea
  Bucovinei mele dragi.
  A se observa cum o aduce din condei doamna Maria Loghin-Suceava din condei cu diasporenii care,intre noi fie vorba,sper sa nu fie bagati la “turisti straini”! Cum ziceam: “…de vin fiert si de jumari/vin romani de peste mari si tari…”
  Mai ales pentru jumări vin ei!
  Si numai aşa,cu titlu de desert,de premiu pentru performanţa atât de migalos lucrată,iaca ce mai zicea (2013,deh…) premonitoarea Maria Loghin-Suceava despre artizanul acestei stralucite victorii sucevene:
  Frunza verde si-o lalea
  Te votez pe dumneata
  Gheorghe Flutur gospodar
  Om harnic si plin de har
  Ca sa crape usl-istii
  Pnl si Psd-istii
  Sa-i trimiti la inchisoare
  Ca sa nu mai vada soare
  Arda-i focu de baditi
  Putori si parveniti
  Care minciuni multe au turnat
  Si ne-au bagat in cacat.
  Numai ne-au impozitat
  Ne-au mintit si ne-au lasat.
  Caci va dati seama,cinstiti alegatori din zona de munte&şes&bahnă că cum trece contoarul de 30.000 de turisti straini,fie ei diasporeni,fie ei republicani moldoveni sau gaidamaci de maidan,am şi ieşit din kkt?
  Baga mare,nene Ghita!
  Si numai asa,ca sa intelegem fenomenul,(cum ar zice neşte preteni ai mei cărora le umblă liber mintea in ţeastă ca limba la clopot…) iaca si de unde a plecat si unde vom ajunge,ca aspiraţie bucovinean-fluturista:
  http://prntscr.com/g7jajd
  ….şi modelele:
  http://prntscr.com/g7jdvc
  http://prntscr.com/g7jcao
  Arde-o,Pârleo! Cf. mai jos:
  http://prntscr.com/g7jcxg
  …dar si o privire asupra reactiunii ,adica reactiunea antireformista,antibukowinista,antifluturista, dormind:
  http://prntscr.com/g7jdkq
  Insa nu neg ca aceasta din urma ar putea sa fie ori doamna Maria Loghin-Suceava ori vreo diasporeanca obosita de turismul facut intr-una din aceste zile ,servind un somnic de frumusete,impreuna cu motanul sau,inainte de a investi ceva in Bukowina domnului Flutur,aş’ cum se scoală,pe inima goală,cum s-ar zice…

  Răspunde

Ping-uri pentru aceasta Știre

 1. Tânărul care a spulberat cu mașina trei persoane, de pe o bancă din Rădăuți, a fost reținut | SuceavaNews.ro
 2. Flutur: Numărul turiștilor români care au vizitat județul Suceava în primele 6 luni ale anului 2017 a crescut cu 18,8% față de aceeași perioadă a anului trecut | Moldova24

Lăsați un comentariu

*