Vineri 26 Aprilie 2024, Actualizat acum 116 zile 12:00 am

Noi recorduri pentru mina din județul Suceava, administrată de Vast Resources

Cel de al doilea trimestru al acestui an s-a încheiat cu succes și Vast Resources anunță noi recorduri pentru mina pe care compania o administrează în România, în județul Suceava. Conform ultimelor date publicate, în perioada aprilie – iunie 2017 au fost înregistrate creșteri semnificative în ceea ce privește numărul de tone măcinate, cantitatea de minereu procesat, cantitatea de concentrat produs dar și profilul general de producție.

În cazul minei de la Mănăila, județul Suceava, Vast Resources înregistrat creșteri: cu 41% a minereului extras și cu 54% a minereului măcinat, comparativ cu primele trei luni ale anului; cantitatea de concentrat de cupru produs în această mină a crescut și ea cu 57%; în cazul concentratului de zinc, a cărui producție a început în a doua jumătate a anului trecut, specialiștii Vast Resources au reușit să crească nivelul concentratului din minereul extras cu 51%.

Tot în acest semestru a fost pusă în funcțiune și o linie de gravitație a cărei scop este acela de a recupera un concentrat de pirită ce conține aur și argint, în cantități reduse.

Cel de al doilea trimestru a fost unul extrem de bun pentru linia noastră de producție, în ciuda faptului că au existat și perioade cu ploi abundente. De asemenea, rezultatele sunt cu atât mai îmbucurătoare cu cât activitatea de la această mină s-a desfășurat în paralel cu procesul de dezvoltare a carierei, ale cărui obiective sunt creșterea și optimizarea producției. Cu alte cuvinte, activitățile de modernizare ce vizează reducerea costurilor de exploatare și construirea unui portofoliu de operațiuni miniere sustenabile pe termen lung nu interferează cu activitatea de zi cu zi a minei”, a declarat Andrew Prelea, Președinte și Director Executiv al Vast Resources România.

Potrivit unui comunicat al celor de la Vast Resources, rezultatele extrem de bune înregistrate la mina suceveană se datorează, în mare parte, management-ului local și personalului care implementează sistemele de reconstrucție a circuitelor de măcinare și a stației de flotare, în care Vast Resources a început să investească în acest semestru. Obiectivul investițiilor, care vor fi încheiate în această vară, este de a atinge o rată de execuție constantă de 15.000 de t/lună până în septembrie 2017.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Noi recorduri pentru mina din județul Suceava, administrată de Vast Resources | Moldova24

Lăsați un comentariu

*