Vineri 26 Aprilie 2024, Actualizat acum 116 zile 12:00 am

FOTO! Accident în cimitir! Tânără străpunsă de o țepușă metalică de la gardul unui mormânt

Un accident mai puțin obișnuit a avut loc, luni seară, în cimitirul din Vatra Dornei. Mai mulți localnici au mers să facă curat în jurul mormintelor înaintea Hramului Sfântului Ilie.

O tânără, în vârstă de 20 de ani, care mergea prin cimitir și voia să ajungă la părinții ei, s-a prins de o cruce pentru a putea păși peste rama unui mormânt, însă crucea a cedat și s-a dezmembrat. Fata și-a pierdut echilibrul și a căzut peste un gărduț din fier forjat. O țepușă metalică i-a străpuns șoldul drept, provocându-i o durere de nedescris. Sângele curgea peste tot din abundență.

Fata era într-un real pericol, dar din fericire, Martinian Țîcșa, un pompier militar dornean, era în timpul liber și îngrijea la rândul său un mormânt. Acesta a observat că la o distanță de câțiva zeci de metri lumea se agita. S-a apropiat, pentru că era clar că aveau nevoie de ajutor și a acționat imediat.

Martinian Tîcșa

Martinian Tîcșa

„A presat cu putere pe rana adâncă și a oprit pentru moment scurgerea sângelui. În același timp, a liniștit-o pe fată, care agoniza de durere. Martin, așa cum îi spun colegii de la Detașamentul de Pompieri Vatra Dornei, a ținut presată rana și a controlat situația până când fata a fost urcată în ambulanța sosită ulterior la fața locului.  Echipajul Serviciului de Ambulanță Județean a transportat-o la Centrul de Primire Urgențe Vatra Dornei, iar apoi tânăra a fost transferată la Spitalul Județean de Urgențe Suceava. A doua zi de dimineață, Martin a intrat în tura de serviciu, pregătit pentru misiunile specifice. Dar mai mult decât orice, a așteptat toată ziua vești bune despre fată, care, sperăm și noi, că este în afara pericolului”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, plt. adj. Alin Găleată.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. FOTO! Accident în cimitir! Tânără străpunsă de o țepușă metalică de la gardul unui mormânt | Moldova24

Lăsați un comentariu

*