Miercuri 01 Mai 2024, Actualizat acum 121 zile 12:00 am

21 de accidente de muncă, în doar o lună, la Suceava

Inspectorii de muncă suceveni au efectuat un număr de 104 controale, în domeniul sănătății și securității în muncă, luna trecută. În urma controalelor efectuate s-au aplicat un număr de 85 sancţiuni contravenţionale, valoarea amenzilor aplicate fiind de 36.000 lei.

Principalele deficienţe constatate în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost: neelaborarea regulamentului propriu de funcționare al CSSM; lipsa în forma scrisă a instrucțiunilor proprii de SSM particularizate activității desfășurate care să se prezinte lucrătorilor la instruiri; lipsa mijloacelor colective de protecție pentru prevenirea căderii de la înălțime; lipsa semnalizărilor de securitate aferente săpăturilor; nu s-au întocmit documente referitoare la punerea in aplicare a prevederilor art. 4 din O.U.G. 99/2000, temperaturi extreme; nu s-au stabilit prin fișele post atribuțiile lucrătorilor;
nedesemnarea lucrătorilor pentru asigurarea măsurilor de prim ajutor; lipsa dovezilor de acordare a echipamentului individual de protecție; nedesemnarea persoanelor competente care sa controleze schelele înainte de utilizarea lor, la intervale periodice, după perioade de neutilizare sau în alte circumstanțe care le-ar putea afecta rezistența sau stabilitatea;  neaplicarea unei metode sigure și corespunzătoare de exploatare minieră de suprafață.

În luna iunie au avut loc, în județul Suceava, 21 de accidente de muncă.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. 21 de accidente de muncă, în doar o lună, la Suceava | Moldova24

Lăsați un comentariu

*