Vineri 26 Aprilie 2024, Actualizat acum 116 zile 12:00 am

Președintele CJ Suceava s-a întâlnit cu ambasadorul Poloniei. Flutur: Am discutat despre demersurile privind modernizarea coridorului care să lege Bucureștiul de Varșovia prin Suceava, Siret, Cernăuți

Ambasadorul Poloniei Marcin Wilczek, dar și un reprezentant al mediului de afaceri, care investește la Vatra Dornei 20 de milioane de euro în ape minerale, s-au întâlnit la Suceava cu președintele Consiliului Județean (CJ) Suceava.

Discuțiile s-au axat pe inițiativa CJ de a discuta cu oficiali din Cernăuți și Polonia  „pentru a continua demersurile privind modernizarea coridorului care să lege Bucureștiul de Varșovia prin Suceava, Siret, Cernăuți”.

„Ambasadorul Poloniei a făcut niște remarci foarte importante. Drumul dintre Varșovia și București, pe aici, prin Suceava, e de 1200 de km, varianta prin Budapesta, Timișoara e 1700 de km. Din păcate, pentru că drumul este îngust și foarte aglomerat durata de timp a unui polonez care se deplasează spre București e aceeași dacă merge prin Budapesta  și prin Timișoara, 1700 de km, ca și cum ar merge pe aici. Ce înseamnă asta? Deși avem 500 de km avantaj ca distanță drumul nu e modernizat și atunci tirurile multe, lipsa șoselei de centură arată că trebuie făcut ceva”, a declarat Flutur.

Potrivit acestuia, demersurile pentru modernizarea drumului au început încă din toamnă, iar marți președintele CJ se va întâlni în Vama Siret cu cei de la administrația Cernăuți  pentru a relua și grăbi procedura pentru drumul expres care să lege București și Suceava și mai departe.

Totodată s-a discutat despre demersuri comune pe partea de turism, relații în domeniul industriei textile, încălțămintei, pe partea de mecanică și a fabricilor de motoare, dar și IT.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Președintele CJ Suceava s-a întâlnit cu ambasadorul Poloniei. Flutur: Am discutat despre demersurile privind modernizarea coridorului care să lege Bucureștiul de Varșovia prin Suceava, Siret, Cernăuți | Moldova24

Lăsați un comentariu

*