Vineri 26 Aprilie 2024, Actualizat acum 116 zile 12:00 am

Italianul care a comandat un atac mafiot la Suceava, trimis în judecată. A plătit un individ să incendieze garsoniera iubitei sale

Italianul care, în septembrie 2014, l-a plătit pe un individ să-i incendieze iubitei sale garsoniera din Suceava, a fost trimis în judecată. Rosario Occhipinti, de 65 de ani, este judecat pentru șapte infracțiuni de instigare la distrugere și o infracțiune de ucidere din culpă.

În același dosar a fost trimis în judecată Constantin Stancu pentru complicitate la distrugere și ucidere din culpă.

Anchetatorii arată că în cursul lunii septembrie 2014, italianul  l-a instigat pe numitul B.I. să incendieze garsoniera iubitei sale C.M., de pe strada Dimitrie Cantemir din municipiul Suceava, oferindu-i acestuia o sumă de bani.

În noaptea de 20 spre 21 septembrie 2014, în jurul orei 1:00, ajutat de Stancu Constantin, B.I. a aruncat pe fereastra întredeschisă, de la camera locuinței mai sus menționate, un recipient cu lichid inflamabil având fitilul aprins și coroborat cu acumularea de gaz ca urmare a pierderilor de gaze de la butelia care alimenta aragazul, s-a produs o explozie în urma căreia bunurile din interior au ars în proporție de 95%. În urma incendiului produs au fost afectate alte șase locuințe din scara blocului, valoarea totală a prejudiciului material cauzat fiind estimată la suma de 109.100 lei.

De asemenea, în urma incendiului produs numitul B.I. a suferit arsuri prin flacără — explozie, gradul II-III pe aproximativ 43% din suprafața corporală, fiind transportat de către inculpat și inculpatul Stancu Constantin, cu un autoturism proprietate personală și în condiții improprii, în scopul de a-și asigura scăparea și de a se sustrage de la răspunderea penală, la Spitalul Municipal Adjud unde a fost internat după aproximativ 2 ore și 20 minute de la producerea arsurilor, în mod deliberat nefiind internat la cea mai apropiată unitate medicală (implicit Spitalul Județean Suceava) în scopul menționat anterior iar în data de 29.09.2014, în urma acțiunilor culpabile ale inculpaților, numitul B.I. a decedat la Spitalul Clinic de Urgență Chirurgie Plastică Reparatorie și Arsuri București, moarte ce s-a datorat insuficienței funcționale multiple organo-sistemice survenită în urma arsurilor precizate mai sus, starea de pericol care a înlesnit producerea rezultatului fiind creată prin acțiunile anterioare ale celor doi inculpați, determinându-l și ajutând-l pe B.I. să incendieze garsoniera persoanei vătămate C.M., oferindu-i acestuia o sumă de bani pentru săvârșirea infracțiunii, acte ce au fost puse în executare.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluționare, Judecătoriei Suceava.

„Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, susțin procurorii.

FOTO & VIDEO Explozie uriaşă într-un bloc din municipiul Suceava. Trei persoane au fost duse la spital

Garsoniera de pe Dimitrie Cantemir a fost incendiată intenţionat


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*