Vineri 26 Aprilie 2024, Actualizat acum 116 zile 12:00 am

Direcția pentru Agricultură Suceava are director nou

Reorganizare și director nou la Direcţia pentru Agricultură Judeţeană Suceava. Instituția  s-a reorganizat și are  o nouă organigramă şi un alt stat de funcţii. Reorganizarea direcţiilor agricole din ţară s-a făcut în baza Legii nr. 157/2016, iar începând cu 30 decembrie 2016, prin ordin al ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Camera Agricolă Judeţeană şi Inspecţia Agricolă, structură care era în subordinea ministerului, funcţionează sub aceeaşi cupolă a Direcţiei pentru Agricultură Judeţeană. 

Prin ordin al ministrului, noul director executiv al Direcţiei pentru Agricultură Judeţeană este
 Haralambie Duţu, fost şef al Camerei Agricole a judeţului Suceava.
El l-a înlocuit pe  social democratul  Gheorghe Lazăr. Conform organigramei şi statului de funcţii, Direcția Agricolă are în organigramă  38 de posturi, la cei 11 salariaţi ai Direcţiei, Camera Agricolă Judeţeană venind cu întregul personal de 25 de angajaţi, iar Inspecţia Agricolă cu încă 2.
„După actul normativ emis în decembrie 2014, direcţiile agricole au rămas cu un număr de personal foarte redus, iar atribuţiile care le reveneau nu puteau fi rezolvate cu acesta, în condiţiile în care 6 angajaţi erau cu profil contabil. Astfel, la Direcţie existau doar 2 ingineri agronomi care trebuiau să rezolve problemele întregului judeţ, în condiţiile în care la APIA sunt înscrişi peste 50.000 de fermieri”, a spus Duțu.
În ceea ce priveşte atribuţiile Camerei Agricole Judeţene. acestea rămân aceleași, finanţarea realizându-se din venituri proprii şi subvenţii de la bugetul de stat.
Camera Agricolă Judeţeană Suceava a luat fiinţă la 1 februarie 2013, ca structură în subordinea Consiliului Judeţean, prin reorganizarea Oficiului Judeţean de Consultanţă Agricolă Suceava.  Aceasta era un fel de umbrelă a persoanelor implicate politic sau rude ale acestora și ajungeau să fie făcute funcționari publici umând ca mai apoi să fie transferate în alte instituții. Camera Agricolă Județeană Suceava a stat mai mult în umbră așa că despre existența acestia nu s-a prea auzit. 

Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Direcția pentru Agricultură Suceava are director nou | Moldova24

Lăsați un comentariu

*