Vineri 26 Aprilie 2024, Actualizat acum 116 zile 12:00 am

Niciun sucevean nu a fost ales în conducerea Senatului

senatNiciun sucevean în conducerea Senatului. Senatorii i-au ales pe cei 12 membri ai Biroului Permanent, şase dintre ei fiind social-democraţi, în timp ce ALDE, cu excepţia funcţiei de preşedinte, nu are niciun alt membru în conducre.

like-facebookPotrivit propunerilor făcute în plenul Senatului, în funcţia de vicepreşedinte au fost aleşi Nicolae Bădălău (PSD), Claudiu Manda (PSD), Laura Iuliana Scâtei (PNL) şi Mihai Goţiu (USR), iar în cea de secretar au fost aleşi Adrian Ţuţuianu (PSD) şi Marian Pavel (PSD), Marcel Vela (PNL) şi Ioan Iustin Talpoş (PMP).În funcţia de chestor au fost aleşi Doina Fedorovici (PSD), Paul Stănescu (PSD), Tantzos Barna (UDMR) şi Alexandru Pereş (PNL).

Astfel, din totalul din cele 12 funcţii, şase aparţin PSD, trei PNL, iar USR, UDMR şi PMP au câte una. Lista a fost votată în unanimitate de toţi cei 130 de senatori prezenţi. Votul a fost secret, cu bile. Județul Suceava este reprezentat în Senat de Ioan Stan și Virginel Iordache, ambii de la PSD, Daniel Cadariu-PNL și Ilie Niță-ALDE.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*