Joi 21 Iunie 2018, Actualizat 12:00 am

 

Primarul orașului Salcea, Ilie Lungu, și doi profesori, trimiși în judecată de DNA

primar-salceaPrimarul orașului Salcea, Ilie Lungu, dar și profesorii Nicoleta Zettel și Mihai Gâză, au fost trimiși în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava. Femeie de serviciu anchetată în același dosar privind frauda de la Evaluarea Națională nu a fost trimis în judecată întrucât Mariana Rață a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției pentru o pedepasă de un an și opt luni de închisoare cu suspendare.

Lungu a fost trimis în judecată pentru constituirea unui grup infracțional organizat (în faza inițierii), cumpărare de influență și două infracțiuni de dare de mită. El se află sub control judiciar și nu are voie să comunice cu celelalte persoane implicate în dosar.

La rândul său, Nicoleta Zettel, fosta directoare a Școlii Gimnaziale Plopeni, este cercetată pentru constituirea unui grup infracțional organizat, luare de mită, complicitate la permiterea accesului unor persoane neautorizate la informații nedestinate publicității, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, permiterea accesului nor persoane neautorizate la informații nedestinate publicității, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite în formă continuată, fals în înscrisuri oficiale, uz de fals și complicitate la uz de fals.

Mihai Gâză a fost trimis în judecată pentru trafic de influență, complicitate la dare de mită, instigare la uz de fals, fals în înscrisuri oficiale.

Lucrarea la limba română de la Evaluarea Națională, a fiului primarului din Salcea, Ioan Ștefan Lungu, a produs un scandal uriaș după ce la Direcția Națională Anticorupție a ajuns o sesizare potrivit căreia lucrarea ar fi fost înlocuită deoarece scrisul nu îi aparține elevului Ștefan Lungu.

Elevul a fost notat cu 10 la limba română, în condițiile în care pe parcursul anilor de studiu, la această disciplină ar fi avut medii de 6. La matematică a obținut 8,25. Cei care au corectat lucrarea sunt profesori din Botoșani.

like-facebookMedia pe cei 4 ani de studiu, la gimnaziu, a fost 7,96. La admitere a avut 8,83, astfel că Ștefan Lungu a intrat la Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” Suceava, secţia Ştiinţe Sociale.

Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice a primit sesizarea Direcției Naționale Anticorupție care confirmă ca niciuna dintre cele două lucrări de la Evaluarea Națională ale fiului primarului din Salcea nu-i aparțin, tezele fiind falsificate.

Ștefan Lungu primește nota 1 pentru fiecare lucrare.

loading...

Lăsați un comentariu

*