Joi 21 Iunie 2018, Actualizat 12:00 am

 

Conducerea Spitalului Județean Suceava dezminte informațiile potrivit cărora unitatea încă ar folosi produse Hexi Pharma

greva-spitalul-judetean-suceava-2Reprezentanții Spitalului Județean Suceava dezmint informațiile potrivit cărora unitatea medicală ar folosi și acum produse interzise de la Hexi Pharma.

like-facebookPrin intermediul unui comunicat de presă, unitatea spitalicească arată că „Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava nu folosește produse Hexi Pharma din data de 6 mai 2016,  cu 7 zile inainte ca Ministerul Sănătății sa recomande renunțarea folosirii acestor produse. Faptul că spitalul nu folosește produse HEXI PHARMA este dovedit și de Procesul-Verbal nr. 1703 de constatare a condițiilor igienico-sanitare încheiat în data de 30.09.2016, în urma inspecției efectuate ca urmare a împuternicirii Ministerului Sănătății nr. 1076/26.09.2016 în perioada 27-30.09.2016.

Inspecția a fost efectuată de o comisie numită de Ministerul Sănătății și formată din reprezentanți ai Direcțiilor de Sănătate Publica din Iași și Maramureș.

Comisia a arătat că „finisajele tuturor spațiilor sunt continue, lavabile, rezistente la acțiunea biocidelor. Starea generală de curățenie este corespunzătoare în toate locațiile și spațiile unității”, iar „produsele biocide sunt în cantități suficiente și sunt conforme cu prevederile legale în vigoare. Aprovizionarea este ritmică. Există dulapuri pentru păstrarea materialelor sanitare care nu lipsesc din spital. Pentru depozitarea materialelor de curățenie și dezinfecție există încăperi separate. Există cărucioare pentru curățenie în fiecare secție. Mopurile, gălețile și lavetele sunt marcate potrivit destinației. Există program și proceduri de curățenie și dezinfecție, cunoscute și respectate de majoritatea personalului cu atribuții în acest sens”.

Potrivit conducerii spitalului, ultima achiziție de dezinfectanți de la S.C. HEXI PHARMA CO S.R.L. la s-a făcut la data de 29 aprilie 2016.

 

loading...

1 Comentariu

  1. xyz says:

    Spitalul din Suceava e absolut infect! Colcaie de Piocianic!!! O cunostinta din Primarie, mi-a zis ca in 3 zile, din 25 persoane venite dupa certificat de deces, 11 s-au plans ca rudele le-au murit in spital din cauza infectiilor intraspitalicesti, dar in certificatul medico-constator nu apare mentionat acest lucru, ci la cauza decesului scrie doar „stop cardio-respirator”! Daca imi aduc bine aminte, discutia am avut-o in luna mai anul curent!

    Răspunde

Lăsați un comentariu

*