Vineri 26 Aprilie 2024, Actualizat acum 116 zile 12:00 am

Lucrările la drumul expres Pașcani- Siret vor începe anul viitor

lucrari-pe-drumul-Botosani-Suceava-facute-de-UMB-Spedition-300x199Construcția drumului expres Siret-Pașcani cu legătură în autostrada spre București va începe anul viitor cu tronsonul din județul Suceava. Anunțul a fost făcut, luni, de președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.

Drumul expres pe patru benzi va avea traseul Pașcani – Dolhasca – Verești – Suceava – Dărmănești – Siret, are o valoare estimată de 486,99 de milioane de euro, fără TVA și o lungime de 101,5 kilometri și urmează a fi construit în trei ani.

like-facebookTraseul va fi unul diferit față de traseul drumului European 85. Acest drum, care este cunoscut în Master Planul General de Transport ca „Drumul Siretului”, Investiția va fi implementată în două etape:

Potrivit liderului județului, drumul va fi realizat în două etape: etapa I Pașcani-Suceava, cu o valoare estimată de 289,99 milioane de euro fără TVA și o lungime de 60,5 kilometri, iar în etapa II: Suceava-Siret, cu o valoare estimată de 196,2 milioane de euro fără TVA și o lungime de 41 de kilometri, iar lucrările vor începe din județul Suceava.

„Implementarea proiectului de infrastructură Pașcani-Suceava-Siret va începe cu anul 2017, cu elaborarea documentației tehnico-economice, respectiv studiul de fezabilitate și proiectul tehnic de execuție”, se arată în răspunsul primit de la Ministerul Transporturilor de către președintele CJ.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*