Joi 02 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

PSD și-a ales oamenii pentru Parlament. Cine sunt capii de listă

PSDPSD Suceava și-a ales, în mare parte, oameni pentru Parlament. Numărul social democraților care vor să ajungă deputați sau senatori a crescut simțitor în acest an. Scrutinul electoral bate la ușă, iar la partide se fac încă cărțile, pe ultima sută de metri. Au trecut vremurile când pentru un loc de parlamentar se vehicula 50.000 de euro și chiar mai mult, acum…este tăcere. Din rândul partidelor politice nu mai răzbate niciun fel de vorbă pe această temă.

Stan, deschide lista la Senat, Nechifor la Camera Deputaților

like-facebookLa PSD Suceava sunt în jur 18-19 persoane care își doresc să ajungă în Parlamentul României, unele dintre acestea actuali senatori și deputați.

În cursa pentru încă un mandat s-au înscris deputatul Ioan Stan care va deschide lista pentru Senat, urmat de senatorul Ovidiu Donțu.

Fostul șef al administrației județene, Cătălin Nechifor, va deschide lista pentru Camera Deputaților, urmat de deputatul Eugen Bejinariu. S-au mai înscris în cursa electorală pentru u nou mandat în Parlament senatorul Neculai Bereanu, deputatul Cezar Cioată și deputatul Ovidiu Iane.

Cei trei însă nu ar avea susținerea actualei conduceri a PSD pentru încă un mandat în Parlament.
Unii dintre actualii parlamentari și-au ajutat comunitățile prin sprijinirea unor investiții, alții au luat doar leafa, dar tupeul a crescut așa că vor să mai prindă încă un mandat, iar cum în acest scrutin electoral, votul este pe listă ce mai contează dacă au făcut ceva în Senat sau Camera Deputaților.

Lor li se alătură noii înscriși la PSD pentru a avea susținerea și votul partidului de un loc eligibil la alegerile parlamentare. Între aceștia se află șefa AJOFM, Mirela Adomnicăi, fost deputat în legislatura 2004-2008. Atunci a ajuns în Parlament luând locul unei membre PSD la acea vreme, Luana Lungu. Ea ar avea susținerea lui Valeriu Zgonea și a deputatul PSD Ioan Stan.

Adomnicăi a devenit o figură ștearsă în rândurile social democraților, dar este posibil ca acesteia să-i fie asigurat un loc eligibil pe listele social democraților.

Social democrata Cristina Teodorovici, fost inspector adjunct la Inspectoratul Școlar Județean Suceava și lidera PSD de la femei, Oana Pintilei, sunt alte două reprezentante ale femeilor în Parlamentul României. Dacă Cristina Teodorivici are un dosar penal la DNA, Oana Pintilei, în afara unor acțiuni cu mărțișoarele, nu a arătat că este capabilă de mai mult.

Primarul comunei Păltinoasa, Eduard Wendling , șeful Ocolului Silvic Stulpicani, Emilian Havrici, directorul economic al DS Suceava, Vasile Rusu, trezorierul PSD, Virginel Iordache, sunt alte patru nume înscrie pentru Camera Deputaților.

Brândușel Nichitean, prins votând de șapte ori

Consilierul județean PSD, Brândușel Nichitean, fost traseist politic, vrea un loc în Parlament.
El este cel care a fost prins votând de șapte ori la scrutinul electoral din 2004 pentru alegerile parlamentare. La acea vreme, Nichitean a fost membru PD și a ieșit senator. Prins că a votat de șapte ori, organizația PD de atunci susținea că l-a exclus și din partid. Între timp, Nichitean a ajuns la PNL, iar mai apoi, la PSD.

La ultima ședință de deliberativului județean, Nichitean a și luat cuvântul la proiectul de hotărâre referitor la trecerea în administrarea CJ de la Regia Aeroportul Salcea -Suceava a unor imobile din cadrul Centrului Economic Bucovina.

„Am și eu acces la informații. Fac parte dintr-un anumit mediu..”,  a spus consilierul județean. Tot el este cel care și-a angajat fiica la Consiliul Județean în mandatul trecut și foarte ușor a ajuns și funcționar public. În primăvara acestui an, pentru odrasla acestuia care nu terminase facultate la Suceava, ci plecase prin Londra ,iar ulterior a revenit și a pus mâna pe o diplomă de absolvire a unei instituții de învățământ superior de stat, postul a fost suspendat în CJ, ca aceasta să lucreze la o firmă de pază la Aeroportul Salcea-Suceava.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*