Vineri 26 Aprilie 2024, Actualizat acum 116 zile 12:00 am

Municipiul Suceava primește bani de la bugetul de stat pentru reabilitarea a trei puncte termice

harsovschiVicerprimarul municipiului Suceava, Lucian Harșovschi, a declarat că Suceava primeşte bani de la bugetul de stat pentru reabilitarea şi modernizarea a 3 puncte termice. Municipiul reședință de județ se locul trei la nivel național în ceea ce priveşte alocările din anul acesta în cadrul Programului „Termoficare 2006-2020”.

Vor fi modernizate vor fi punctelor termice „Parc”, „Obcini 4” şi „Zamca 4”. Până acum, în Suceava, cu bani de la bugetul de stat, au fost reabilitate au fost 18 puncte termice din cele 49 existente, adică aproximativ 40% din total; conducte secundare în lungime de 62 km, din totalul de 152 km, în timp ce reţelele principale au fost înlocuite în proporţie de 28,6% din total.

like-facebook„În urma demersurilor făcute de către domnul primar Ion Lungu, în baza unui ordin de ministru din 13 iulie, municipiul Suceava primeşte suma de 8,37 de milioane de lei pentru modernizare sistemului de transport şi distribuţie din municipiul Suceava”, susține Harșovschi.

Primăria a solicitat suma de 10,5 milioane de lei, însă de la centru s-a primit promisiunea că aceasta va fi suplimentată după cheltuirea fondurilor disponibilizate iniţial.

„Se lucrează la caietul de sarcini, iar în şedinţa de săptămâna viitoare a Consiliului Local se va face rectificarea bugetului cu suma amintită, astfel încât să putem demara cât mai repede aceste lucrări. Suntem în luna iunie, iar la jumătatea lui august vom avea un câştigător.Dacă, însă, vom merge în sarabanda contestaţiilor, va rămâne de văzut ce decizie vom lua”, a amintit Harşovschi.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*