Vineri 26 Aprilie 2024, Actualizat acum 116 zile 12:00 am

Bărbat arestat preventiv după ce a amenințat cu bătaia un polițist și i-a spus că-i incendiază casa

retinuti arestatUn bărbat a fost arestat preventiv după ce a amenințat un polițist din Arbore cu bătaia și cu incendierea locuinței.

Marți, procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul Ionel Tudorel Cruț pentru săvârşirea infracțiunii de ultraj.

Potrivit anchetatorilor, la data de 30 mai 2016, în intervalul orar 16.55-21.00, în timp ce se afla la domiciliul său din comuna Arbore, şi ulterior la sediul Postului de Poliţie Arbore, a adresat ameninţări cu acte de violenţă şi incendierea locuinţei persoanei vătămate N. C., agent de poliţie din cadrul Postului de Poliţie Arbore provocându-i o stare de temere, actiune determinată de faptul că acesta din urmă îi întocmise dosar penal ca urmare a surprinderii în trafic conducând un autoturism fără permis de conducere, dosar în urma căruia i s-a stabilit o pedeapsă de 8 luni închisoare a cărei aplicare a fost amânată.

like-facebookDin actele de urmărire penală rezultă că agentul de politie N.C. s-a deplasat la domiciliul inculpatului ca urmare a sesizării prin apel unic 112 primite la data de 30.05.2016 din partea persoanei vătămate C.M. care a sesizat faptul că fiul său Ionuț Tudorel Cruț a îmbrâncit-o şi ameninţat-o cu acte de violenţă, în cauză fiind dispusă prin ordonanţa din aceeaşi dată de 30.05.2016 efectuarea în continuare a urmăriii penale faţă de individ pentru  violenţă în familie.

Luni, individul a fost reținut, iar marți a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

La baza propunerii de arestare preventivă a stat și faptul că inculpatul a săvârşit prezenta faptă la scurt timp după data rămânerii definitive a sentinţei penale nr. 118 din data de 19.02.2016 a Judecătoriei Rădăuţi, în interiorul termenului de supraveghere de 2 ani stabilit de către instanţă. Magistraţii Judecătoriei Rădăuți au admis cererea procurorilor şi au dispus emiterea unui mandat de arestare pe numele inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile”, susțin procurorii.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*