Vineri 26 Aprilie 2024, Actualizat acum 116 zile 12:00 am

Elevii Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară, implicați în campania de luptă împotriva hipertensiunii arteriale

elevi industrie alimentara (2)Ziua Mondială de luptă împotriva hipertensiunii arteriale, a fost marcată la Suceava printr-o campanie iniţiată de Direcţia de Sănatate Publică Suceava, intitulată “ Pentru o inima sanatoasa e timpul sa-ti cunosti presiunea arteriala!”. Campania se încadrează în tema “Ligii Internaţionale pentru hipertensiune: “Cunoaşteţi-vă valorile presiunii arteriale!”

Campania a debutat joi, pe data de 26 mai 2016, la ora 9, la sediul DSP Suceava cu activităţi de determinare gratuită a tensiunii arteriale, glicemiei, a indicelui de masă corporală si recomandări legate de adoptarea unui stil de viaţă sanatos.

De asemenea, a avut loc o Conferinţă deschisă publicului larg cu tema: ” Sfaturi de la specialişti privind prevenţia si diagnosticarea precoce a hipertensiunii arteriale”. Elevi ai Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară, au distribuit pliante trecătorilor din zona George Enescu, puse la dispozitie de DSP Suceava.

elevi industrie alimentara (1)Pliantele conţineau un ghid practic de management a hipertensiunii arteriale si promovarea unor sfaturi pentru controlul evoluţiei acestei afecţiuni şi adoptarea unui stil de viaţă sanatos. De asemenea, elevii au primit tricouri roşii inscripţionate cu mesaje pentru controlul tensiunii arteriale si baloane in formă de inimă, cu ajutorul cărora au promovat acest eveniment. Participarea elevilor a avut loc, ca urmare a colaborării dintre Direcţia de Sănătate Publică Suceava si Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava, în cadrul proiectului de “ Educaţie pentru sănătate”, coordonat de prof.drd. Olivia Macovei, asistent medical Angela Jureschi si prof. documentarist, bibliotecar Violeta Vorobeţ.elevi industrie alimentara (3)

like-facebookEste lăudabilă iniţiativa DSP Suceava de a realiza această Campanie pentru promovarea sănătăţii inimii, ce are ca obiectiv principal popularizarea importanţei măsurării tensiunii arteriale, ca practică preventivă de apariţie a bolilor cardiovasculare. Este important pentru tineri să conştientizeze importanţa adoptării unui stil de viaţă sănatos, ce va contribui la menţinerea în condiţii bune a inimii si vaselor de sânge timp îndelungat. Seneca spunea: “ Să iţi doreşti să fii sănatos este o parte din sănatate”, din acest motiv consider că dorinţa elevilor de a participa la evenimente de promovare a sănataţii este un pas mic dar sigur pentru formarea unei conduite de viaţă sanătoasă în viitor”, a declarat prof. drd. Olivia Macovei.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*