Duminică 05 Mai 2024, Actualizat acum 125 zile 12:00 am

FOTO & VIDEO. Tragedie! Copil de nouă ani înecat sub ochii fratelui său

copil inecat suceava (1)Tragedie într-o familie din Gura Humorului, unde un copil a murit înecat, vineri, în râul Moldova. Ionuț Cotos, în vârstă de 9 ani, din aceeași localitate a  ieșit împreună cu doi prieteni, de 8 și respectiv 9 ani să se joace pe malul râului Moldova, în apropierea Gropii Ecologice.

Copiilor însă le-a trecut pri cap să traverseze râul pe partea opusă, mai ales că li se părea că  nivelul apei este foarte mic.

like-facebookPrimul care a călcat în râul a fost Ionuț urmat la câțiva pași de ceilalți doi. Numai că odată ce înainta în apă, lui Ionuț i se părea că apa este mică și va trece fără probleme.

copil inecat suceava (3)Băiatul și-a încercat norocul însă nu și-a dat seama că apa la un moment dat se adâncește și a fost luat de val. Ceilali doi s-au speriat și s-au retras țipând cât îi ținea gura. În zonă au apărut câțiva oameni care au sunat la 112 pentru a cere sprijinul pompierilor.

Doi copii țipau și m-am dus să văd despre ce este vorba. Mi-au spus că fratele nostru  a fost luat de ape”, a spus unul dintre frații copilului.

Copilul a fost descoperit, iar cadrele medicale au încercat resuscitarea sperând până în ultimul moment că îl vor salva, dar din păcate a fost declarat decesul.

„Pompierii au lansat barca la apă și i-au salvat pe cei doi băieți, de 11 și 12 ani, izolați în albia râului. Aceștia au fost aduși la mal teferi și fără să acuze probleme medicale. Concomitent, l-au căutat pe băiatul de 9 ani, luat de ape. Acesta a fost găsit la aproximativ 800 de metri în aval, a fost scos la mal, iar paramedicii SMURD au început manevrele de resuscitare, sprijiniți de echipajul SAJ. Din păcate, după 61 de minute de masaj cardiac, a fost declarat decesul micuțului”, susține purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, plt.adj. Alin Găleată.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*