Sâmbătă 18 Mai 2024, Actualizat acum 138 zile 12:00 am

Drum blocat de căderile de pietre de pe munte

caderi pietreUn drum din județul Suceava a fost blocat circulației, marți dimineață, din cauza căderilor de pietre de pe munte. Este vorba despre drumul național 18 dintre Cârlibaba și Ciocănești. De la ora 07.00 circulația a fost oprită din cauza rocilor care s-au rostogolit de pe munte.

like-facebookO echipă de la Compania Națională de Drumuri a intervenit și a degajat artera de circulație, iar în prezent se circulă pe un singur fir. Există, însă, în continuare pericolul căderii pietrelor, iar reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Suceava au trimis o echipă de intervenție acolo pentru a lua măsuri.

Vor sparge rocile care sunt într-o poziție instabilă”, a declarat șeful ISU Suceava, gen de brigadă Ioan Burlui.

„Având în vedere situaţia creată de prăbuşirea unor formaţiuni stâncoase pe DN 18, pe raza comunei Cârlibaba, la kilometrul 200+500, şi a iminenţei producerii de noi prăbuşiri, circulaţia auto a fost închisă temporar pe tronsonul Iacobeni – Borşa până la realizarea lucrărilor de punere în siguranţă a traficului rutier”, susține prefectul Constantin Harasim.
Miercuri dimineață, f orţe ale ISU Suceava şi Neamţ vor efectua operaţiuni pirotehnice de detonare a arocamentelor aflate în echilibru instabil pe versantul din această zonă.

„La faţa locului rămân în continuare poliţiştii din cadrul Posturilor de Poliţie Ciocăneşti şi Iacobeni pentru dirijarea traficului, fiind permisă doar circulaţia maşinilor de intervenţie şi a locuitorilor riverani, precum şi lucrătorii din cadrul Secţiei de Drumuri Naţionale Câmpulung Moldovenesc pentru monitorizarea porţiunilor cu risc a drumului”, a precizat prefectul.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*