Vineri 26 Aprilie 2024, Actualizat acum 116 zile 12:00 am

Deputatul Sanda Maria Ardeleanu atrage atenția asupra nevoii implicării femeii în politică

sanda ardeleanu pnlDeputatul PNL Sanda Maria Ardeleanu atrage atenția asupra nevoii implicării femeii în politică. Parlamentarul a fost prezent, sâmbătă, la sediul PNL din Aleea Trandafirilor, la o întâlnire a doamnelor liberale cu ocazia începutului de primăvară. Acțiunea a fost organizată la inițiativa doamnei Liviana Enea, Președinta Oranizației municipale a Femeilor PNL, printre invitați numărându-se primarul Ion Lungu, doamna deputat Sanda-Maria Ardeleanu, doamna Cătălina Culipei , Președinta OJFPNL, doamna dr. Anne-Marie Rusu.

like-facebookDezbaterile au fost circumscrise pachetului de legi, semnat de 161 de parlamentari, care propune garantarea șansei reale de a candida la alegerile locale și parlamentare prin stabilirea cotelor de gen de cel putin 30% femei și barbati, inițiat de co-președinta PNL, doamna Alina Gheorghiu și aflat în dezbatere la nivelul întregii societăți.

sanda ardeleanu pnl1Deputatul de Suceava, doamna Sanda-Maria Ardeleanu, a prezentat situația ultimului Clasament al Raportului Global al Echilibrului și Genului care indică faptul că România a retrogradat 5 poziții față de 2014, iar scăderea de-a dreptul catastrofală se află la implicarea femeilor în politică. La polul opus, a crescut semnificativ participarea femeilor românce la activitatea economică. Reprezentarea în educație și sănătate înregistrează și ea scăderi ușoare. Doamna deputat a vorbit despre nevoia implicării femeilor în politică din punctul de vedere al normalității unei societăți în care procentul femeilor este de peste 51% , iar pregătirea cu studii superioare a femeilor o depășește pe cea a bărbaților S-a mai vorbit despre militantismul feminin vs feminist, despre așa-zisa auto-discriminare a femeilor în interiorul organizațiilor de gen, despre obligativitatea respectării cotei de minim 30% înscrisă în statutele partidelor.sanda ardeleanu pnl1

Mai mult, Sanda Maria Ardeleanu a oferit participanților marțișoare inedite, sub formă de cărți semnate sau editate de ea sau de autori suceveni.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*