Sâmbătă 18 Mai 2024, Actualizat acum 138 zile 12:00 am

Jurnalist din Câmpulung Moldovenesc, declarat mort în SUA

andrei-postelnicuUn jurnalist de 37 de ani din Câmpulung Moldovenesc a fost declarat mort în Statele Unite ale Americii după ce a dispărut, în februarie 2014, în largul coastelor Floridei, cu micul avion pe care îl pilota.

Andrei Postelnicu a decolat atunci cu un Piper PA-28 dinspre Marathon spre Vero Beach, iar, potrivit şefului poliţiei locale, William Snyder, avionul s-a prăbuşit în apă.

După îndelungi căutări, niște fragmente osoase au fost găsite în aprilie, anul trecut. Autoritățile americane le-au trimis un e-mail părinților lui Andrei în care i-au informat că băiatul lor este mort și dacă vor să facă o înmormântare, din SUA pot primi doar cenușa acelor fragmente osoase găsite.

andrei postelnicu2Mihai Postelnicu, tatăl lui Andrei, are, însă, mai multe nelămuriri legate de moartea fiului său. El nu își explică de ce autorităţile din Florida l-au căutat abia după 24 de ore de la dispariţia de pe ecranele radar, de ce rucsacul lui Andrei intact, uscat, şi cu toatele documentele în el,  a fost găsit pe plajă, la 50 metri de ţărm.

Americanii numără epavele din fundul oceanelor şi nu au reuşit să găsească sărăcia aia de aparat din ape mici, la 15 metri adâncime”, spune, pentru evz.ro, Mihai Postelnicu.like-facebook

Postelnicu s-a născut la Câmpulung Moldovenesc, dar a locuit mai apoi în Constanța. Acesta a devenit cetățean englez și a lucrat ca jurnalist specializat pe economie la publicații precum Financial Times, Bloomberg, dar a lucrat şi la Evenimentul zilei și Capital. Postelnicu a fost  corepondent înSUA al postului Realitatea TV.  De asemenea, a fost consultant al politicianului Mircea Geoană și a lucrat și în TVR. El a obținut licența de pilot în anul  2010, în Franța.

Jurnalist din Câmpulung Moldovenesc, de negăsit după un accident aviatic în SUA

Mama jurnalistului dispărut în urma unui accident aviatic în SUA: Eu simt că trăieşte. Eu aşa simt şi nu-mi pierd speranţa asta


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*