Joi 02 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

FOTO! Din salvatori, victime! Şapte pompieri intoxicaţi cu fum la un incendiu

incendiu1Şapte pompieri militari s-au intoxicat cu fum, miercuri, în jurul orei 14.00,  în timpul unei intervenții  de stingere a unui incendiu la o casă de locuit din municipiul Rădăuți.Intevenția a fost dificilă,  mai ales că existau două locuințe  foarte aproapiate și exista pericolul ca focul să se extindă.

like-facebookVila aparținea unei familii din Rădăuți care lucrează de foarte mulți ani în Anglia. 

Ion Grijincu

Ion Grijincu

Din cauza faptului că bărbatului,   pe nume Grijincu Ion,   i-a expirat buletinul de identitate, el a  revenit în țară pentru a-și perfecta documentele. Omul a mers pe la orele amiezii,  la  Poliție să își depună documentele aferente eliberării unui document nou.  Întors în țară, fără soție, rădăuțeanul  spune că, marţi, a lucrat toată ziua în gospodărie, urcând fân într-o anexă pentru a-l avea la animale la iarnă.


Casa, compusă din parter și etaj, dar și anexa au luat foc în momentul în care era plecat la administrația locală și nu își poate explica de la  ce ar fi luat foc. Cert este că incendiul a izbucnit de la anexa în care au ars 2 porci, 2 capre, 2 iezi, dar și imobiul.
Flăcările s-au extins și la acoperișul  vilei.  Incendiul a fost anunțat la 112 de un vecin care a observat flăcările din anexa gospodăriei.

„Am muncit toată ziua ieri. Nu știu de la c ear fi putut izbucni incendiul.Este posibil de la fânul din podul șuriței dat fiind faptul că era foarte cald sau poate animalele au atins cablurile electrice și să fi provocat vreo scânteie și de acolo, să fi luat foc”, ne-a spus bărbatul.

Doar păsările care se aflau în curte  între care fazanii și găinile au scăpat nevătămate.

„Am intervenit cu   9 mașini de pompieri din care două de la ISU Suceava, 3 de la Detașamentul de Pomperi Militari din Rădăuți, una de la Detașamentul de Pomperi Militari de la Siret ,una de la Milișăuți șu una de la o intervenție destul de grea întrucât exista pericolul să se extindă la două proprietăți . Cei de la Serviciul Public  de Voluntari Burla au adus apa. 7 pomperi militari s-au intoxicat cu fum dar au primit îngrijiri medicale și acum se află din nou la intervenție”,  a spus șeful Detașamentului de Pompieri Militari din Rădăuți, Popovici  Sorin.

Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*