Vineri 03 Mai 2024, Actualizat acum 123 zile 12:00 am

Afacerist trimis în judecată după lucrări de amenajare a spaţiilor comerciale din Shopping City Suceava. Vezi ce a făcut!

judecatorUn om de afaceri sucevean a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava pentru evaziune fiscală, înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Potrivit procurorilor, SC Ciso Consulting SRL a fost înfiinţată în anul 2006, prin unicul asociat şi administrator Jauca Constantin, care a desfăşurat activităţi de consultanţă.

like-facebookÎntre lunile ianuarie- mai 2008, SC Ciso Consulting SRL a efectuat lucrări de construcţie şi amenajări a spaţiilor comerciale din incinta SC Shopping City Suceava SRL, lucrări pentru care inculpatul a emis facturi fiscale, încasând de la beneficiar suma de 160.338,28 lei, pe care nu a evidenţiat-o în contabilitate, aceasta având drept consecinţă sustragerea de la plata unui impozit pe profit în sumă de 30.541 lei şi a TVA, în suma de 36.267 lei.

Potrivit unui comunicat al Parchetului, Jauca Constantin, în perioada aprilie- mai 2008, în mod repetat, a indus în eroare SC Shopping City Suceava SRL, prezentând că adevarata executare a unor lucrări de amenajare interioară şi exterioară, în scopul obţinerii pentru sine de foloase materiale injuste, în realizarea scopului urmărit întocmind în fals un număr de trei facturi fiscale, ce au fost achitate de beneficiarul lucrărilor, prejudiciul cauzat fiind de 172.089,90 lei.

În cauză nu s-au dispus măsuri asiguratorii întrucât din înscrisurile transmise de Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Suceava a rezultat că, la data de 29 iunie 2010, prin contractul de vânzare- cumpărare autentificat, Jauca Constantin a înstrăinat o cotă parte din imobilul din municipiul Suceava, iar la data de 30 decembrie 2009 a înstrăinat şi suprafaţa totală de 1650 mp teren din municipiul Suceava. Prejudiciul este de  172.089,90 lei şi  nu a fost recuperat.
Dosarul a fost înaintat spre soluţionare Tribunalului Suceava.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*