Luni 29 Aprilie 2024, Actualizat acum 119 zile 12:00 am

Romgaz a descoperit noi zăcăminte de gaze naturale, în judeţul Suceava

Compania-RomgazRomgaz a finalizat lucrările privind punerea în exploatare experimentală a două noi acumulări descoperite în Platforma Moldovenească şi Bazinul Transilvaniei, pe raza localităţilor Frasin , în judeţul Suceava, respectiv Criş, în judeţul Mureş.
Potrivit unui comunicat al Rompetrol, sonda de la Frasin, forată la o adâncime de 4.100 de metri, se află în perimetrul de explorare – dezvoltare – exploatare RG 04 Moldova Nord, zonă în care Romgaz extrage gaze naturale încă din anul 1972. Prin acest foraj, finalizat în cursul lunii ianuarie 2015, a fost pus în evidenţă un zăcământ de gaz – condensat pentru care în acest moment se află în derulare programul de dezvoltare.

like-facebook„În ultimii ani, unul dintre cele mai importante obiective ale managementului Romgaz a fost şi continuă să fie creşterea portofoliului de resurse şi rezerve de gaze, prin descoperirea unor zăcăminte noi şi prin dezvoltarea şi îmbunătăţirea recuperării resurse lor deja descoperite. Pentru aceasta, compania a alocat resurse în creştere pentru reabilitarea şi modernizarea facilităţilor existente, precum şi pentru noi investiţii în special în explorare geologică şi exploatare. Astfel, în anul 2014, Romgaz a realizat investiţii de 1.085,5 mil.lei, din care cheltuielile pentru explorare geologică şi exploatare au reprezentat circa 54 %. Anularea declinului de producţie realizată în ultimii 4 ani confirmă potenţialul existent în perimetrele de explorare şi cele aflate în faza de dezvoltare – exploatare şi ne încurajează să intensificam eforturile pentru valorificarea acestui potenţial. În continuare, ne vom concentra pe căutarea de soluţii atât pentru creşterea productivităţii şi a gradului de recuperare a zăcămintelor vechi, cât şi pentru descoperirea de noi zăcăminte de ţiţei şi gaze”, a declarat Dumitru Rotar, director general adjunct Explorare şi Producţie SNGN Romgaz SA Mediaş.

Romgaz face cercetare geologică în scopul descoperirii de noi zăcăminte gaze ifere, produce gaz metan prin exploatarea zăcămintelor din portofoliul companiei, depozitează subteran gaze naturale, efectuează intervenţii, reparaţii capitale şi operaţii speciale la sonde şi asigură servicii profesioniste de transport tehnologic. Începând cu anul 2013, Romgaz şi-a extins domeniul de activitate prin asimilarea centralei termoelectrice de la Iernut, devenind astfel producător şi furnizor de energie electrică.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Romgaz a descoperit noi zăcăminte de gaze naturale, în judeţul Suceava | MoldovaNews.ro

Lăsați un comentariu

*