Sâmbătă 18 Mai 2024, Actualizat acum 138 zile 12:00 am

Iazul blestemat din Suceava, care a înghiţit un alai întreg de nuntaşi. Oamenii spun că iazul Nimirceni îşi ia tribut viaţa unui tânăr, în fiecare an

iazIazul Nimirceni, din judeţul Suceava, este considerat blestemat de către localnici. Oamenii povestesc că, în urmă cu câteva sute de ani, un întreg alai de nuntaşi a murit după ce, în încercerea de a traversa iazul îngheţat, gheaţa s-a spart, iar toţi nuntaşii au murit înecaţi. Iazul Nimirceni, din judeţul Suceava, se află la mijlocul distanţei dintre localităţile Bosanci şi Fălticeni. De acest iaz este legată o legendă veche, cum că, cu câteva sute de ani în urmă, un întreg alai de nuntaşi şi-ar fi pierdut viaţa după ce a fost înghiţit de apele iazului.

like-facebookAceastă legendă spune că era iarnă când nuntaşii mergeau la o biserică din apropiere şi, pentru că nu doreau să înconjoare iazul care era îngheţat, au trecut peste acesta, însă când au ajuns la mijlocul iazului, gheaţa s-a rupt, iar toţi nuntaşii au căzut în apă şi s-au înecat.

“S-a întâmplat într-o iarnă când mai multe persoane care mergeau la o nuntă, au luat-o pe de-a lungul iazului, care era acoperit cu gheaţă, însă aceasta s-a spart şi toţi s-au prăpădit. Sunt nopţi când nunta parcă continuă. Din direcţia iazului se aude muzică, chiar dacă nimeni nu este în apropiere”, a povestit Laura Ciobanu, o bătrână care locuieşte în zonă.

“Într-o noapte câinii au început să latre fără să oprire. Speriat am ieşit afară, crezând că au năvălit hoţii, însă nu era nimeni în curte. Ciudat este că se auzea o fanfară dinspre iaz, chestie care m-a speriat. Ceva nu este în regulă cu acest loc. După ce muzica s-a oprit, şi câinii mei au încetat să mai latre”, a spus şi Daniel Bilic. Localnicii sunt de părere că iazul Nimirceni este blestemat şi că aproape în fiecare vară îşi ia tribut suflete tinere. Din spusele celor care locuiesc în apropiere de această apă, consideră că toate aceste lucruri nu sunt întâmplătoare.

Sursa: Adevarul


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Iazul blestemat din Suceava, care a înghiţit un alai întreg de nuntaşi. Oamenii spun că iazul Nimirceni îşi ia tribut viaţa unui tânăr, în fiecare an | MoldovaNews.ro

Lăsați un comentariu

*