Miercuri 15 Mai 2024, Actualizat acum 135 zile 12:00 am

Cum va fi vremea de Mărţişor. Prognoza meteo pe două săptămâni

Ghiocel3-300x230Administrația Națională de Meteorologie a realizat o estimare a valorilor termice și precipitațiilor în intervalul 16 februarie-1 martie. Potrivit meteorologilor, în Moldova, începutul intervalului va fi caracterizat de o vreme rece, chiar geroasă în timpul nopţilor, astfel că, în medie regională, vor fi maxime de -2…4 grade şi minime de -10…-6 grade. Temperaturile vor începe să crească din data de 20 februarie, fiind de aşteptat, mediat pe regiune, ziua între 6 şi 9 grade, iar noaptea valori uşor negative, situație care se va menţine, cu uşoare variaţii, până la sfârşitul lunii.

În prima săptămână trecător vor fi precipitaţii slabe, cu caracter local, mai ales ninsori şi lapoviţă, iar după data de 24 februarie va creşte probabilitatea apariţiei precipitaţillor predominant sub formă de ploaie.

like-facebookLa munte, intervalul de prognoză debutează cu o vreme rece, chiar geroasă noaptea, urmând a se înregistra maxime de -8..-2 grade şi minime de -14…-8 grade, în medie. În schimb, începând cu data de 20 februarie, temperaturile vor fi în creştere, depăşind regimul termic normal al perioadei. Astfel, vor fi valori pozitive ziua, iar pe timpul nopţilor -6…-4 grade, în medie. Până la sfârşitul celor două săptămâni nu sunt de aşteptat variaţii termice semnificative. În prima săptămână pe areale restrânse vor fi ninsori slabe, trecătoare, apoi va creşte probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor mixte, cu caracter local.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Cum va fi vremea de Mărţişor. Prognoza meteo pe două săptămâni | MoldovaNews.ro

Lăsați un comentariu

*