Vineri 03 Mai 2024, Actualizat acum 123 zile 12:00 am

Zeci de mii de suceveni riscă să rămână fără căldură şi apă caldă de sărbători

caldura calorifer Zecii de mii de suceveni  sunt în pericol de a rămâne din nou fără apă caldă și căldură.  Producătorul “Bioenergy”,  patronat de magnatul austriac Gerald  Schweighofer,  ar mai avea  material lemnos doar pentru o săptămână de funcționare.
like-facebookDirectorul Bioenergy, democrat liberalul Vasile Ilie, s-a declarat nemulțumit de suma de bani care a intrat în pușculița firmeiși amenință că sucevenii vor sufla în mâni și vor sta îmbrăcați în case dacă termica nu va pulsa  sume mai mari în conturile Binergy.
Potrivit lui Ilie, în ultimele 5 săptămâni,  “Termica” a achitat doar 300.000 de lei, sumă  care nu ajută prea mult la  funcționarea centralei de cogenerare. “300.000 de lei ne ajung pentru o zi şi jumătate, pentru combustbil. În momentul de faţă, Bioenergy are de primit, de la Termica, 17,2 milioane de lei. Într-o lună de zile, am primit de la Termica aproape 2% din valoarea datorată. Noi achiziţionăm în fiecare zi material lemnos, dar, din păcate, fondurile noastre sunt limitate şi este necesar ca energia pe care o vindem societăţii termice să ne fie şi plătită.
La Termica îşi dau prime, îşi dau bonuri de masă, îşi dau tot ce doresc ei, numai nu plătesc biomasa”,a declarat  directorul Bionergy presei locale.De cealaltă parte, administratorul special de la “Termica”, Ovidiu Dumitrescu, susține că suma scadentă către “Bioenergy” este de 16 milioane de lei și că unitatea face eforturi pentru a mai achita încă 300.000 de lei.Până vor cădea de acord asupra sumelor , sucevenii sunt cei care suferă și mai ales cei care sunt cu cheltuielile la zi.

 


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Zeci de mii de suceveni riscă să rămână fără căldură şi apă caldă de sărbători | MoldovaNews.ro

Lăsați un comentariu

*