Sâmbătă 18 Mai 2024, Actualizat acum 138 zile 12:00 am

Agent de poliţie reţinut pentru complicitate la luare de mită şi abuz în serviciu

politist_arestatUn agent de poliţie judiciară din cadrul Poliţiei municipiului Câmpulung Moldovenesc, Compartimentul Rutier, a fost reţinut pentru 24 de ore de Parchetul de pe lângă Tribunalul suceava, pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la infracţiunea de luare de mită şi abuz în serviciu.

like-facebookEste vorba despre Gheorghiţă Drăgoi, care, pe 14 septembrie 2014, împreună cu colegul său de echipaj, se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu cu autoturismul din dotare, autoturism dotat cu aparat radar. În jurul orei 13:00, aceştia l-au depistat pe un şofer în timp ce conducea un autovehicul având viteza de 82 km/h, respectiv cu 32 km/h peste viteza maximă legală.

În prezenţa colegului de echipaj, agentul Drăgoi a primit 100 de lei de la conducătorul auto, iar agentul de poliţie a întocmit procesul verbal de constatare a contravenţiei, aplicându-i şoferului doar sancţiunea avertismentului şi aplicându-i 4 puncte penalizare, în condiţiile în care contravenţia săvârşită se pedepseşte, conform legii, cu 6 – 8 puncte amendă (540 – 720 lei) sau avertisment şi 4 puncte penalizare.

A doua zi, cei doi au surprins un şofer care conducea un Audi A4 în timp ce a efectuat o depăşire într-o zonă prevăzută cu marcaj longitudinal continuu, ocazie cu care conducătorul auto l-a determinat pe agentul Drăgoi să-şi încalce atribuţiile de serviciu referitoare la constatarea contravenţiilor rutiere, în sensul că agentul de poliţie nu a constatat şi sancţionat contravenţia săvârşită de acesta şi nu a întocmit proces verbal de contravenţie. Conducătorul auto nu a mai fost, astfel, sancţionat.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Agent de poliţie reţinut pentru complicitate la luare de mită şi abuz în serviciu | MoldovaNews.ro

Lăsați un comentariu

*