Sâmbătă 27 Aprilie 2024, Actualizat acum 117 zile 12:00 am

Numele şefului judeţului, Cătălin Nechifor, apare în referatul DNA privind retrocedările ilegale

catalin nechiforNumele şefului judeţului Suceava, Cătălin Nechifor, apare în referatul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) pentru încuviinţarea arestării preventive a deputaţilor Viorel Hrebenciuc şi Ioan Adam în legătură cu retrocedările ilegale. Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Suceava este menţionat în legătură cu achiziţionarea din bani publici a moşiei lui Paltin Gheorghe Sturdza.

like-facebookPrin ordonanţa din data de 25 august 2014 s-a dispus extinderea urmăririi penale şi sub aspectul comiterii unei noi infracţiuni de instigare la abuz în serviciu, (…) constând în aceea că Dan Costin Bengescu, Sorin Iacob, Viorel Hrebenciuc, cu sprijinul lui Aurel Olari, efectuează demersuri pe lângă preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Ioan Nechifor, pentru a-l determina să achiziţioneze din bani publici moşia lui Paltin Gheorghe Sturdza din localitatea Salcea, jud. Suceava, compusă dintr-un teren de aproximativ 10 ha şi un conac. Este de menţionat că imobilele moştenite de Paltin Gheorghe Sturdza în localitatea Salcea se află în imediata apropiere a Aeroportului Ştefan cel Mare Suceava, ce este în subordinea Consiliului Judeţean Suceava“, se arată în documentul DNA.

Nechifor susţine, însă, că nu ştie de ce apare numele său în referatul respectiv susţinând, de asemenea, că el nu a primit nicio ofertă privind cumpărarea de către instituţia sa a proprietăţii respctive din localitatea Salcea.

O să pun pe site-ul Consiliului Județean, pentru cei care vor să vândă conace și terenuri agricole, că nu cumpărăm. Nu știu de ce apare numele meu în referatul DNA, întrebați-i pe cei care l-au făcut. Nu m-a sunat deloc Hrebenciuc, nici alte persoane, nu cunosc ce-i cu locația aia. Se pune că este în proximitatea aeroportului, dar e la vreo șapte kilometri”, a declarat, pentru AGERPRES, președintele CJ Suceava.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Numele şefului judeţului Suceava, Cătălin Nechifor, apare în referatul DNA privind retrocedările ilegale | MoldovaNews.ro

Lăsați un comentariu

*