Sâmbătă 18 Mai 2024, Actualizat acum 138 zile 12:00 am

Şapte indivizi cercetaţi după mai multe furturi

furtUn număr de şapte persoane sunt cercetate pentru mai multe furturi care au avut loc, vineri şi sâmbătă, în judeţ. Prejudiciul total, de aproape 7.000 de lei, a fost recuperat aproape în totalitate. Un tânăr de  25 ani din judeţul Botoşani a fost prins în flagrant delict, sâmbătă, de poliţiştii din Siret, în timp ce intenţiona să sustragă 2 cabluri electrice şi 2 sticle de ulei de motor din autotrenul  proprietatea unui localnic de  45 ani, parcat pe str.  28 Noiembrie din localitate. Prejudiciul în valoare de circa 1.500 lei a fost recuperat şi restituit proprietarului, în cauză fiind întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de  furt calificat.

like-facebookTot sâmbătă, un bărbat de 54 ani, din municipiul Suceava a sesizat poliția despre faptul că persoane necunoscute i-au sustras din locuința părinților săi, nelocuită, situată în comuna Todireşti, mai multe bunuri. Din cercetări, polițiștii au stabilit faptul că în perioada 20.09 – 11.10.2014, prin spargerea unui geam, persoane necunoscute au pătruns în interiorul locuinței, de unde au sustras două covoare de lână, iar dintr-o anexă care nu era asigurată, au sustras două jante din oțel, cu tot cu anvelope,  prejudiciul fiind de circa 800 lei.  În urma măsurilor operative întreprinse de polițiști, autorii faptei au fost identificați ca fiind un localnic de 48 ani și un bărbat de 23 ani, din judeţul Hunedoara, fără forme legale în satul Costâna.  Bărbatul de 48 de ani a declarat faptul că în noaptea de 25/26.09.a.c., pe fondul consumului de băuturilor alcoolice, a fost implicat în comiterea faptelor și a predat covoarele sustrase, cele două jante, fiind înstrăinate unei terțe persoane, acestea urmând a fi recuperate în cadrul activităților de cercetare. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, ce va fi soluționat procedural.

Vineri, Poliţia municipiului Vatra Dornei, a fost sesizată  despre faptul că o persoană  necunoscută, a sustras  mai multe produse dintr-un magazin din localitate, după care a fugit.În urma măsurilor întreprinse de polițiști, persoana bănuită de comiterea faptei a fost identificată ca fiind un localnic de 24 ani, localnic, asupra căruia s-au găsit 3 sticle de băuturi alcoolice  în valoare de 100 lei.

Prejudiciul a fost recuperat, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt  calificat.

De asemenea, sâmbătă, poliţiştii Postului de poliție Vama au fost sesizați, despre faptul că din pădurea proprietatea unei femei de 71 ani, din municipiul Suceava, situată pe strada Sălătruc, pădure dată în pază Cantonului Silvic „Ciocan”, se taie și se sustrage material lemnos. În urma verificărilor efectuate, polițiștii deplasați la fața locului au identificat un bărbat de 51 de ani și unul de 26 de ani, ambii din comuna Vama, în timp ce trăgeau cu doi cai mai multe piese de material lemnos. Ulterior, în pădurea proprietatea părții vătămate, polițiștii și angajații silvici au identificat 20 cioate  cu urme proaspete de tăiere, volumul  total al arborilor  tăiați fără drept fiind de 18,00  mc. și o valoare de 3.613 lei, din care 3 m.c. au fost sustrași.

În cauză s-a întocmit dosar penal  față de cei doi bărbați pentru  săvârșirea infracțiunilor de tăiere fără drept de arbori și furtul de arbori, ce va fi soluționat procedural.

Vineri, Secția 3 Poliţie Rurală Marginea, a fost sesizată prin ”S.N.U.A.U. 112”, de un bărbat din comuna Suceviţa, despre faptul că în cursul zilei, persoane necunoscute au pătruns în curtea locuinţei proprietate, de unde au sustras 2 anvelope uzate şi obiecte metalice uzate în valoare de  circa  300 lei.

În urma măsurilor întreprinse de polițiști, persoana bănuită de comiterea faptei a fost identificată ca fiind un localnic de 18 ani, de la care au fost recuperate bunurile sustrase.

În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt, potrivit unui comunicat al IPJ Suceava.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Tânăr din Botoşani prins în timp ce fura dintr-un TIR, la Siret | BotosaniNews.ro

Lăsați un comentariu

*