Marti 30 Aprilie 2024, Actualizat acum 120 zile 12:00 am

Stadiul implementării Strategiei de Dezvoltare Locală GAL Codrii Herței, decembrie 2021

gal codrii hertii botosaniPrin intermediul Grupului de Acțiune Locală Codrii Herței au fost contractate până în prezent 38 de proiecte de servicii și investiții cu o valoare totală nerambursabilă de 2.606.890,81  Euro.

Pentru Măsura 1 (Îmbunătățirea performanțelor economice, sociale și de mediu: transfer de cunoștințe și acțiuni de informare în teritoriul G.A.L. Codrii Herței), G.A.L. Codrii Herței a lansat în perioada septembrie  – octombrie 2017, o sesiune de depunere în cadrul căreia a fost selectat pentru a fi finanțat proiectul – Acțiuni de formare și informare pentru îmbunătățirea potențialului uman al persoanelor implicate în sectoarele agricol, alimentar şi silvic din teritoriul GAL Codrii Herței în valoare 37.634,17 euro.

Locuitorii zonei, în special cei tineri, au manifestat interes față de posibilitățile de investiții prin G.A.L. Codrii Herței: 12 perosane au fost selectate pentru a fi finanțate în cadrul măsurii 2 Sprijin pentru înființarea de activități neagricole în teritoriul G.A.L. Codrii Herței

Pentru această măsură G.A.L. Codrii Herței a lansat în perioada septembrie 2017 – iulie  2018, două sesiuni de depunere în cadrul cărora au fost selectate pentru a fi finanțate, un număr de 12 proiecte cu o valoare totală nerambursabilă de 600.000 Euro.

Prin Măsura 3 (Îmbunătățirea infrastructurii sociale în teritoriul G.A.L. Codrii Herței) autoritățile publice locale au semnat contracte de finanțare în valoare de 292.990,67 euro și beneficiază de fonduri nerambursabile pentru:

  • Construire centru de servicii sociale integrate Siret – Mănăstioara (U.A.T. Oraș Siret);
  • Dotări centru servicii sociale integrate Darabani (U.A.T. Oraș Darabani);

Prin Măsura 4 (Îmbunătățirea infrastructurii minorității rome în teritoriul G.A.L. Codrii Herței) autoritățile publice locale au semnat contracte de finanțare în valoare de 122.897,00 euro și pentru următoarele proiecte depuse:

  • Sprijinirea comunității rome din comuna Hilișeu Horia, județul Botoșani;
  • Construire centru comunitar sat Baranca, comuna Cristinești, județul Botoșani;
  • Îmbunătățirea calității vieții pentru populația de etnie romă din comuna George Enescu;

Prin Măsura 5 (Servicii de bază și reînnoirea satelor în teritoriul G.A.L. Codrii Herței) autoritățile publice locale beneficiază de finanțare în valoare de 1.392.169,97 euro pentru:

  • achiziție utilaje (U.A.T. Șendriceni, Viișoara, Hilișeu Horia, Ibănești, Pomârla, Mihăileni, Broscăuți, Dersca, Lozna, Cordăreni, Păltiniș, Concești, Rădăuți Prut);
  • reabilitare și modernizare centru social (U.A.T. Cristinești);
  • teren multisport (U.A.T. George Enescu și Suharău);
  • înființarea, extinderea, modernizarea rețelei publice de iluminat public (U.A.T. Cândești);
  • înființare parc (U.A.T. Hudești).

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*