Duminică 29 Septembrie 2024, Actualizat acum 272 zile 12:00 am

Amenzi de 5.000 de lei pentru patru persoane care vindeau ciuperci pe marginea drumului

În perioada 05- 06 septembrie, Serviciul de Investigarea Criminalității Economice Suceava a organizat o acţiune pe linia prevenirii și combaterii evaziunii fiscale și a comerțului ilicit pe raza municipiilor Suceava și Vatra Dornei.

În acest context, au fost verificate 24 societăţi comerciale, întreprinderi familiale/individuale, persoane fizice autorizate verificate şi au fost constatate 4 infracţiuni. De asemenea, s-au aplicat 38
sancţiuni contravenționale, în valoare de 160.500 lei, toate la Legea nr.12/1990 rep.

„La data de 05.09.2017, polițiștii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava au organizat o acțiune pe linia prevenirii şi combaterii activităţilor ilegale din domeniul achiziției și comercializării produselor nelemnoase și a fructelor de pădure pe DN 17, între localitățile Păltinoasa-Pojorâta, fiind identificate 4 persoane care efectuau acte de comerț cu ciuperci, fără a deține documente de proveniență pentru marfa expusă. Ca urmare, au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale la Legea nr.12/1990, în valoare de 5.000 lei şi a fost confiscată cantitatea de 34,40 kg produse (ciuperci) ce a fost predată Centrului de Fructe din cadrul Ocolului Silvic Pojorâta”, transmite IPJ Suceava.


Loading...

loading...

3 Comentarii

  1. Danut Ababei says:

    Un gest penibil ! Dă-o dracului de lege , în acest caz ! De când ne știm , fiecare dintre noi, acest tip de negoț este deja ceva traditional. Mă refer la hribii din acea zona, sau merele din zona Falticeniului, varza in zona Milisautului, etc. Dar avem noi legislatie !!!!! Vai de capul lor ! E plina țara de banditi si ei se ocupa de nimicuri ! Rusine, dar ei sunt prea nerusinati pentru asta ! Eu am tot respectul pentru acesti ,, comercianți ” deoarece ei muncesc sa castige un baut, nu cerșesc, nu pradă, nu fac nici un rău, MUNCESC !!!!!

    Răspunde
  2. Erhan Jean says:

    Boierii din vechime, interziceau accesul iobagului in padurea proprietatea sa .Acum carnivorele mari ,gasite in padurea fara copaci ,sunt lichidate ca au ramas fara domiciliu.A cui e padurea?Cine_-i proprietar.?Daca e statul,statul care taie padurea si o fura!.Sa nu fie vazut cum prada padurea tarii,interzice accesul proprietarului la parcela sa,ciobanilor cu turma de oi si catorva culegatori de fructe.Hotul striga “hotul”. De cu,sa vezi cat e de diabolic:iti confisca ciupercile si te amendeaza ca sa intelegi ca,de fapt, iti interzice culesul ciupercilor din padure.Sa nu faci paguba in ciuperci.Sa fure tot numai ei.Legea lui peste.

    Răspunde

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Amenzi de 5.000 de lei pentru patru persoane care vindeau ciuperci pe marginea drumului | Moldova24

Lăsați un comentariu

*