Marti 30 Aprilie 2024, Actualizat acum 120 zile 12:00 am

Percheziții la Suceava la suspecți de spălare de bani și evaziune fiscală

diicot-perchezitiiZeci de percheziții au avut loc, marți, în mai multe județe ale țării, printre care și Suceava, la suspecți de evaziune fiscală și spălare de bani. Administratorii a peste 90 de societăți comerciale sunt cercetați pentru constituirea unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală şi spălare de bani.

Un număr de 39 de percheziții domiciliare au avut loc în acest dosar în care prejudiciul se ridică la 3.361.000 lei. Au fost ridicate documente, obiecte şi înscrisuri, dar şi de bunuri sau valori.

like-facebookPotrivit DIICOT, în perioada 2010-2015, cei în cauză s-au constituit într-un grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea de infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare de bani, la care au aderat administratorii a peste 90 societăţi comerciale, având drept scop sustragerea de la plata taxelor şi impozitelor datorate bugetului consolidat al statului, acţionând prin emiterea de facturi fiscale fictive către aceste societăţi, atât din judeţul Suceava, cât şi din ţară.

Au fost implicate mai multe societăți comerciale de tip „bidon”, colectoare de obligaţii fiscale, neachitate la bugetul consolidat de stat, care prin comportamentul de tip „fantomă” au generat un prejudiciu preliminar de peste 3.361.000 lei.

La percheziții au participat lucrători din cadrul BCCO Suceava, cu sprijinul lucrătorilor din cadrul BCCO Galaţi, Iaşi, Piteşti, Bacău, Braşov, Bucureşti şi SCCO Vaslui, Giurgiu, Bistriţa-Năsăud, Covasna, Sibiu, sprijiniţi de 49 lucrători din cadrul Jandarmeriei Române şi 10 lucrători din cadrul IGPR – structurile de acţiuni speciale.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*