Sâmbătă 23 Noiembrie 2024, Actualizat acum 327 zile 12:00 am

Gheorghe Flutur: Județul Suceava este unul din județele cu cel mai mare risc la inundații și nu s-a făcut aproape nimic în ultimii patru ani din acest punct de vedere

fluturLiderul organizației județene a PNL Suceava, Gheorghe Flutur, a criticat vineri, în cadrul unei conferințe de presă, birocrația excesivă a unor instituții și entități ale statului. El a dat drept exemplu instituțiile care acordă subvenții de bani europeni.

„Sunt oameni în vârstă, bolnavi care stau cu injecția la ei ca să obțină după 6-7 ore o aprobare să își ridice banii pentru subvențiile din agricultură. Vor trebui găsite obligatoriu soluții simplificate, deplasarea către teritoriu a salariaților acestor instituții și cozi imense care ne aduc aminte de perioada de înainte de 1989”,  a spus Flutur.
like-facebook
El s-a arătat nemulțumit și de sumele mici alocate județului nostru pentru îndiguiri deși Suceava este o zonă cu risc mare la inundații.

„Probleme sunt în ce privește lipsa banilor pentru punerea în siguranță a localităților din județul Suceava, și mă refer aici la banii alocați pentru îndiguiri, foarte modeste sunt sumele. Conducerea județului și primăriile trebuie să cheme și să ceară de la Apele Române și Ministerul Mediului pentru că județul Suceava este unul din județele cu cel mai mare risc la inundații și nu s-a făcut aproape nimic în ultimii patru ani din acest punct de vedere”,  a subliniat Flutur.

El a tras un semnal de alarmă și asupra lipsei apei din fântâni, sugerând conducerii județului să solicite bani pentru aducțiuni de apă în regim de urgență.

Dacă tot există fonduri de urgență la dispoziția Guvernului nu am auzit pe nimeni să țipe că în județ sunt localități care nu mai au apă potabilă. Au secat fântânile și mă refer aici la Valea Siretului, Grămești, Zvorâștea, Zamostea. Atrag atenția autorităților județului și astăzi, pentru că suntem în mare pericol, cară apa cu mașinile de pompieri și își umplu fântânile pentru că nu au unde să-și depoziteze, ca să o folosească după aceea. În ce situație am ajuns, ce cheltuieli se fac și dacă nu ar fi mai înțelept și mai eficient să le scriem pe lista de priorități în acordarea de bani pentru aducțiunle de apă în regim de urgență”, a conchis Flutur.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*