Sâmbătă 23 Noiembrie 2024, Actualizat acum 327 zile 12:00 am

Vești bune! Rețeaua de alimentare cu gaz va fi extinsă în Burdujeni sat

gaz-300x286Veste bună pentru sucevenii din Burdujeni-sat: E.on Gaz Energie România este de acord cu extinderea reţelei de distribuție și alimentare cu gaze naturale în această zonă.

Anunțul a fost făcut de primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, care a precizat că extinderea se va face în baza unui studiu tehnico-economic efectuat de către operator, posibilităţile de finanţare şi realizare a investiţiei fiind comunicate după finalizarea acestuia.

Primăriei Suceava îi revine sarcina de a efectua un sondaj în rândurile populaţiei din Burdujeni-sat asupra intenţiei de racordare la sistemul centralizat de alimentare cu gaze naturale, sondajul fiind făcut prin Direcţia de Asistenţă Socială.

like-facebookLungu a spus că o inventariere similară a fost făcută în urmă cu 5 ani ,atunci cînd s-a constatat că jumătate din locuitorii cartierului doreau să se branşeze la noua reţea de alimentare.

„Sper să se întâmple și acum la fel, pentru că lucrurile acestea contează în ceea ce priveşte eficienţa economică, cât şi implicarea financiară a Primăriei. Oricum ar fi, vom suporta diferenţa şi vom aduce gaz metan în Burdujeni-sat”, a spus Lungu.

Cererea de acord a fost trimisă oficial de către Primăria la E.on Gaz Energie România pentru această investiție.

„Deja, aș spune că am intrat în linie dreaptă cu această investiție, a gazului metan”, a mai spus Lungu.
Valoarea totală a investiţiei, încă nu a fost stabiltă,cert este că studiul anterior prevedea o alocare de circa 2 milioane de euro, respectiv câte 1 milion de euro de fiecare parte. Investiţia în extinderea reţelei de gaze naturale în Burdujeni-sat a fost aprobată în urmă cu mai mulţi ani, în Consiliul Local.

„Gazul metan înseamnă civilizație. Sigur că nu este foarte ieftin, dar să nu uităm că în Burdujeni-sat s-au construit foarte multe case, tip vilă. Sunt anumite zone rezidențiale acolo și sunt oameni care au potențial economic și au cu ce plăti”, a spus Lungu.

Nu trebuie omis faptul că în august 2008, administrația locală renunţa la colaborarea cu E-on Gaz, pe motiv că hotărârea de ieşire din asociere este consecinţă a faptului că oficialii de la compania de gaze naturale solicitau preluarea noii investiţii, inclusiv cea aferentă cofinanţării de la bugetul local. Conform asocierii, E-on se angaja să înfiinţeze reţelele de medie presiune şi de distribuţie, precum şi staţia de reglare de măsurare, iar în contrapartidă, de la vistieria locală se asigurau fondurile necesare cheltuielilor cu manopera.

„Astăzi s-a modificat legislația, rămâne în patrimoniu Primăriei. Noi vrem să aducem gazul metan și în zona Dealul Mănăstirii unde sunt grupate vreo 300 de case”,  a spus Lungu.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*