Câteva mii de credincioși au fost prezenți, vineri, de Buna Vestire, la hramul Mănăstirii Sihăstria Putnei. Se spune că astăzi Maica Domnuliui a aflat prin vestitorul Gavril că va avea un prunc, pe Isus Hristos. Călugarii au pregătit pentru creștini mâncare de pește, pentru că este dezlegare în post. Slujba religioasă a fost oficiată de un sobor de preoți în frunte cu IPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților.
Peisajul de iarnă a adunat oamenii din toată Moldova. După un drum lung pelerinii au stat fost invitați la agapa frățească și apoi au plecat spre casele lor. Cele două biserici –biserica din piatră și biserica Izvorul Tămăduirii din cadrul complexului monahal, un adevărat colț de rai, au devenit și de această dată neîncăpătoare pentru miile de credincioși care au ținut să vină de sărbătoarea Bunei Vestiri la Mănăstirea Sihăstria Putnei.
Această zi, așa cum avea să spună și starețul mănăstirii, arhimandrit Nectarie Clinici reprezintă pentru credincioşii din nordul Bucovinei, şi nu numai, un moment solemn şi de o mare însemnătate duhovnicească, întrucât în această zi se serbează hramul Bisericii „Buna Vestire” a Mănăstirii Sihăstria Putnei, care dovedeşte, prin însăşi existenţa ei, că acolo unde există credinţă şi nădejde, totul este posibil.
Oamenii au îmbrăcat straie de sărbătoare și au venit să o cinstească așa cum se cuvine pe Maica Domnului, prin rugăciune și post. Între cei care au ținut să se închine în această sfântă zi s-au aflat primarul comunelei Vicov de sus, directorul economic al Spitalului Județean Sf Ioan cel Nou din Suceava, Constantin Boliacu, și reprezentanți ai Direcției Silvice. Peisajul de iarnă nu i-a speriat pe credicioși care, chiar dacă era frig, au asistat la sfânta liturghie de afară.
La rândul său, părintele Damaschin spus că a fost pregătită mâncare caldă, dar și 1500 de pachete pentru cei care nu au vrut să participe la masă și au preferat să plece acasă. Situată în Nordul Bucovinei, la 4 km de Manastirea Putna, Sihastria Putnei reprezintă astăzi un liman de liniște, pace și binecuvântare, ce izvorăsc dintr-un trecut multisecular de sfințenie și nevoință.