Luni 30 Septembrie 2024, Actualizat acum 273 zile 12:00 am

Adăpostul de câini de la Lunca, autorizat de DSVSA Suceava

caini-maidaneziDirecţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor  (DSV)  Suceava a autorizat adăpostul de câini din Lunca Sucevei din punct de vedere  sanitar veterinar.

Viceprimarul municipiului Suceava, Lucian Harșovschi,  a anunțat  că  avizul a fost emis de către DSVSA însă mai trebuie îndeplinite o serie de condiții. Un exemplu concret ar fi acela că în adăpost ar trebui să fie 500 de maidanezi nu așa cum sunt acum circa 900. Mai mult, trebuie angajat un medic veterinar pentru servicii medicale,  în prezent existând doar unul pentru efectuarea operaţiei de eutanasiere.
like-facebook
„Primăria trebuie să procedeze la modernizarea vechilor cuşti, ori să le dezafecteze cu totul, drept improprii, termenul limită fiind data de 1 decembrie. Acest certificat sanitar-veterinar este valabil cu o anexă prin care cei de la Direcţia de Sănătate Veterinară ne spun clar că autorizăm cele 108 cuşti noi, care au fost modernizate, cu un număr maxim de 500 de câini, pentru ca aceştia să trăiască într-un confort, potrivit legislaţiei în vigoare. Avem termen să modernizăm cuştile vechi, fie să renunţăm la ele, în aşa fel încât acest aviz să fie prelungit”, a  spus Harşovschi.

În ceea ce privește investițiile care vor trebui făcute, viceprimarul nu a putut avansa nicio sumă, precizând că de acum vor fi făcute calcule. El a mai spus că deliberativul local   va trebui să ia în discuție efectuării investiţiei de modernizare a cuştilor vechi.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*