Potrivit expunerii de motive semnată de cei doi aleși, Ovidiu Mustaţă a lucrat 40 de ani în sectorul energetic, dintre care aproape 30 de ani a avut funcții de conducere. În perioada cât a fost director al IRE Suceava, întreprinderea a fost prima din țară care a construit în zona Moldovei 45 de centrale hidroelectrice de mică putere, fiind efectuate și primele măsurători pentru evaluarea potențialului eolian energetic al zonei. Au fost conciliate și spriinte toate unitățile industrial și agricole din zonă pentru a trece utilizarea tuturor surselor regenerabile de energie-biogaz și biomasă. În 1988, Ovidiu Mustață a prezentat în china la Beijing și Shanghai broșura editată cu aportul domniei sale privind teleconducerea stațiilor de termoficare, care a impresionat energeticienii asiatici. În anul 1995 încheie un protocol cu Institutul francez de Gestiune și în 1996 la Kiev încheie un protocol privind amenjarea hidrocentralelor pe râul Tisa și lucrările de regularzare a acestui râu de graniță.
„Nu putem face cetățeni de onoare pe bandă rulantă. Să vină să ne spună cum s-a privatizat IRE. Chiar ne facem că nu știm nimic?”, a spus Arămescu.
În schimb, consilierii locali au aprobat proiectul prin care profesorul de matematică și fizică Romulus Sfichi a fost propus Cetăţean de Onoare.