Luni 20 Mai 2024, Actualizat acum 140 zile 12:00 am

Consilierul local Adrian Arămescu: Nu putem face cetățeni de onoare pe bandă rulantă

lungu si harsovschiConsilierii locali au respins, joi, proiectul de hotărâre privind conferirea titlului de cetățean de onoare al municipiului Suceava inginerului Ovidiu Mustață, în vârstă de 78 de ani, din Suceava. Inițiatorii proiectului au fost primarul Ion Lungu și viceprimarul Lucia Harșovschi.

like-facebookPotrivit expunerii de motive semnată de cei doi aleși, Ovidiu  Mustaţă a lucrat 40 de ani în sectorul energetic, dintre care aproape 30 de ani a avut funcții de conducere. În perioada cât a fost director al IRE Suceava, întreprinderea a fost prima din țară care a construit în zona Moldovei 45 de centrale hidroelectrice de mică putere, fiind efectuate și primele măsurători pentru evaluarea potențialului eolian energetic al zonei. Au fost conciliate și spriinte toate unitățile industrial și agricole din zonă pentru a trece utilizarea tuturor surselor regenerabile de energie-biogaz și biomasă. În 1988, Ovidiu Mustață a prezentat în china la Beijing și Shanghai broșura editată cu aportul domniei sale privind teleconducerea stațiilor de termoficare, care a impresionat energeticienii asiatici. În anul 1995 încheie un protocol cu Institutul francez de Gestiune și în 1996 la Kiev încheie un protocol privind amenjarea hidrocentralelor pe râul Tisa și lucrările de regularzare a acestui râu de graniță.

 
 Arămescu: „Să spună cum s-a făcut privatizarea IRE”
 
Consilierul local Adrian Arămescu a fost cel care a reacționat la această inițiată. El a propus ca Ovidiu Mustaţă să vină într-o şedinţă a Consiliului Local şi să explice  cum s-a făcut privatizarea IRE şi să dea explicaţii de ce facturile la electricitate sunt atât de mari.

„Nu putem face cetățeni de onoare pe bandă rulantă. Să vină să ne spună cum s-a privatizat IRE. Chiar ne facem că nu știm nimic?”,  a spus Arămescu.

În schimb, consilierii locali au aprobat proiectul  prin care profesorul de matematică și fizică Romulus Sfichi a fost propus Cetăţean de Onoare.

Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*