Groapa de gunoi de la Moara ar putea deveni funcțională până la sfârşitul axestui an. Potrivit primarului municipiului Suceava, Ion Lungu, lucrările sunt aproape de finalizare, dar nu s-a organizat încă licitația pentru desemnarea operatorului. Municipalitatea mai are datorii de 2,2 milioane de lei la cofinanțarea “Sistemului de management integrat al deșeurilor – SMID”.
„Primăria municipiului Suceava depozitează temporar aceste deşeuri, undeva în zona Termica, pe un teren închiriat de la comuna Ipoteşti de către firma Diasil. Are o rampă temporară, autorizată, acolo, dar, noi trebuie să cărăm aceste deşeuri. În măsura în care se deschide groapa ecologică de la Moara, trebuie să le cărăm acolo. Ca atare, domnul preşedinte (n.r. Cătălin Nechifor) a spus că lucrările pe investiţie sunt finalizate, chiar spunea dumnealui că e posibil în această săptămână să mergem până acolo să vedem la faţa locului. Rămâne şi acolo problema operatorului. Am aprobat ieri ca din structua de personal care este angajată pe ADI, pe deşeuri, cea cu jumătate de normă, două persoane să formeze un compartiment de achiz iţii publice să se scoată la licitaţie operarea. Vom termina groapa şi nu vom avea operatorul. Încerc să fiu optimist şi sper ca până la sfârşitul anului să poată fi efectiv operată această groapă, pentru că avem costuri suplimentare. Se adună cantităţi mari de deşeuri acolo, pe care trebuie să le transferăm la Moara”, a declarat primarul Ion Lungu.
În acest an, municipalitatea a achitat 25 de miliarde din cele 47 cât era cota de cofinanţare, iar până la sfârşitul lunii iunie, susţine edilul Sucevei, vor fi achitaţi banii în totalitate, adică 22 de miliarde. Terenul de la Moara a fost pus la dispoziţie gratuit de Primăria Suceava pentru groapa de gunoi.